DEČKO, NIJE TI OVO NBA! Hit scena: Trener ga poslao na klupu, a on mu objašnjava da mu fali asistencija za TRIPL-DABL! (VIDEO)
Foto: Printscreen

hit

DEČKO, NIJE TI OVO NBA! Hit scena: Trener ga poslao na klupu, a on mu objašnjava da mu fali asistencija za TRIPL-DABL! (VIDEO)

Košarka -

Dobrodošao u Evropu!

Jedna izuzetno zanimljiva scena viđena je u finišu utakmice grčkog šampionata između PAOK-a i Karditsasa.

U centru pažnje bio je novi igrač PAOK-a, doskorašnji NBA as Kevin Porter Džunior, koji je blistao u trijumfu svog tima (85:70). Meč je završio sa 19 poena, 10 skokova i devet asistencija.

Problematičnom američkom košarkašu nedostajala je jedna asistencija da zabeleži tripl-dabl na utakmici, pa je bio prilično razočaran kada je trener Nerancakis odučio da ga izvede iz igre na minut i po pre kraja. Očito još uvek nije razumeo da u evropskoj košarci stvari ne funkcionišu kao u NBA.

Amerikanac je bio u šoku, bilo mu je potpuno nejasno zašto nije na terenu kada mu tako malo nedostaje da poboljša ličnu statistiku. Čudio se, gestikulirao rukama, ali to mu nije pomoglo.

Podsetimo, 23-godišnji Porter je odigrao 196 utakmica u NBA ligi. Blistao je u dresu Hjustona prošle sezone, a onda je trejdovan u Oklahomu. Zbog fizičkog napada na devojku dobio je otkaz u novom klubu pa je od oktobra bez angažmana.

Kurir sport/J.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track