TEA I JELISAVETU VODIO U PROVOD - GLUMICI IZ FILMOVA ZA ODRASLE NAPRAVIO DETE: Skandal majstor NBA objavio da ide u PENZIJU (FOTO)
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

TEA I JELISAVETU VODIO U PROVOD - GLUMICI IZ FILMOVA ZA ODRASLE NAPRAVIO DETE: Skandal majstor NBA objavio da ide u PENZIJU (FOTO)

Košarka -

Blejk Grifin je zvanično završio karijeru - Amerikanac se na društvenim mrežama oprostio od košarke saopštenjem da odlazi u penziju.

On odlučio je da završi karijeru mesec dana posle 35. rođendana. Rešio je da stavi tačku i da se povuče.

Blejk Grifin
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Izabran je 2009. godine kao prvi pik od strane Los Anđeles Klipersa na NBA draftu, tu je proveo devet godina. Posle toga igrao je još za Detroit, Bruklin i Boston. Šest puta bio je učesnik Ol-stara i mnogi ga pamte po zakucavanjima, uostalom pobedio je na tom takmičenju 2011. godine. Karijeru je završio bez titule, a imao je i veliki broj povreda.

Blejk Grifin
foto: Maddie Meyer / Getty images / Profimedia

Ono što mu je obeležilo karijeru van terena jesu i skandali. Poslednji uključuje i bivšu glumicu za odrasle, Lanu Rouds, koja tvrdi da je upravo Blejk otac njenog sina. Cela priča je dobila na značaju kada je u oktobru 2022. godine Lana objavila da njen sin Milo ima DNK jedne NBA zvezde.

Potom je u leto 2023. imala jednu objavu na Instagramu, gde je postavila sliku svog sina i uputila poruku upravo Grifinu.

- Hej Blejk, mogao bi da posetiš svoje dete pre nego što pošalju tvoju zadnjicu u Kinu sledeće sezone - napisala je Lana, a njeni pratioci su se složili da dete izuzetno liči na tadašnju zvezdu Bostona.

Nešto kasnije Grifin je bio odličan domaćin Milošu Teodosiću i njegovoj ženi Jelisaveti. Grčki portal SDNA je tada objavio fotografiju pomenute trojke iz jednog noćnog kluba, i to nakon što je tadašnji trener Klipersa Dok Rivers vodio sadašnjeg igrača Crvene zvezde na večeru.

Takođe, Grifin je 2021. godine iskoristio US Open i fotografisao se sa Novakom Đokovićem.

Blejk Grifin, Novak Đoković
foto: Pritnscreen/Instagram

"Nikada nisam sebe doživljavao kao momka koji će pisati pismo košarci, kao objavu odlaska u penziju. I neću to biti. Ali kako se osvrćem na svoju karijeru, jedan osećaj se stalno vraća i ono što bih želeo da izrazim je zahvalnost.

Zahvalan sam na svakom momentu – ne samo na dobrim: pobedama, nagradama, zakucavanjima, nezaboravnom vremu sa porodicom, prijateljima, navijačima, saigračima i trenerima. Mogao bih da pričam o ljudima koji sud oprineli mojoj karijeri, ali ovo je kratko ne-pismo. Moram da odam priznanje mojim roditeljima, Tomiju i Gejl, mom bratu Tejloru, na bezrezervnoj podršci. Na kraju mom agentu Semu Goldfederu, koji je bio glas razuma – hvala vam.

Podjednako sam zahvalan i na ne tako lepim momentima: porazima, povredama, brojnim operacijama, lekcijama, slomljenim srcima. I ne bi ovo bilo pismo o penzinisanju bez poruke „hejterima“. Svako od ovih iskustava učinilo je ovih 14 godina u ligi nezaboravnim i ne mogu da se osećam drugačije, do zahvalnim.

Košarka mi je dala toliko toga u životu i ne bih ništa menjao. I na kraju, dolazi obavezni deo – uzbuđen sam zbog narednog poglavlja. Šalim se, završio sam. Čekajte, jesam li ipak taj tip momka?", napisao je Grifin na Instagramu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track