TRESE SE AMERIKA! KAKVE REČI LEBRONA DŽEJMSA O NIKOLI JOKIĆU: Jedan je od najboljih košarkaša u istoriji, imamo dosta sličnosti!
Foto: AP Yannick Peterhans

svaka čast

TRESE SE AMERIKA! KAKVE REČI LEBRONA DŽEJMSA O NIKOLI JOKIĆU: Jedan je od najboljih košarkaša u istoriji, imamo dosta sličnosti!

Košarka -

Prelepa uvertira za meč Denvera i Lejkera od strane Lebron Džejmsa

NBA plej-of počinje. Poznati su svi učesnici, ali nijedna serija ne izaziva više pažnje od okršaja na Zapadu između Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa. Na jednoj strani legendarni Lebron Džejms, na drugoj najbolji igrač današnjice, Nikola Jokić. Spektakl je zagarantovan.

Lejkersi su već uveliko u Denveru gde se igraju prve dve utakmice, a očekivano Lebron Džejms je razgovarao sa novinarima i glavna tema je bio Nikola Jokić i kako ga sačuvati.

"Ogoman je i u sjajnoj fizičkoj formi. Moraćemo da se borimo... Baš je dobar, u svemu. U napadu može sve. Moramo da se borimo svih 48 minuta", bilo je prvo što je Džejms rekao.

Usledila je konstatacija da srpski košarkaš nije atleta što je pomalo iziritiralo legendarnog igrača i četvorostrukog šampiona.

Lebron Džejms, Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

"Ima motor. Igrači koji igraju znaju kakav je atleta. To novinari pričaju da nije atleta".

Džejms je tokom svoje izuzetne karijere koja je počela još 2003. godine igrao protiv velikana kao što su Tim Dankan, Kevin Garnet, Stef Kari... U toj grupi je sada i Nikola Jokić jer su već nekoliko puta ova dva tima igrala u plej-ofu.

"Jedan od najboljih igrača ikada. Sve radi. Inspiriše saigrače da igraju na visokom nivou", oduševio je izjavom Džejms.

Nastavio je u sličnom tonu.

"Imamo sličnosti u igri. Naravno ima i razlika, ali način na koji želimo da igramo je sličan".

Poslednji put kada su Lejkersi i Nagetsi igrali u plej-ofu bilo je prošle sezone u finalu Zapada. Tada je Denver slavio na krilima spektakularnog Jokića.

"Emotivno i fizički sam spreman. U odnosi na prošlu sezonu kada sam igrao protiv Denvera, osećam se bolje", zaključio je Džejms.

Kurir sport / Mozzart sport

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track