KOŠARKAŠKI GENIJE - NIKOLA JOKIĆ! Detalj koji je mnogima promakao: Pogledajte kako je Srbin "NACRTAO" akciju za pobedu Denvera!
Foto: Printscreen

rasporedio saigrače

KOŠARKAŠKI GENIJE - NIKOLA JOKIĆ! Detalj koji je mnogima promakao: Pogledajte kako je Srbin "NACRTAO" akciju za pobedu Denvera!

Košarka -

Čim su krenuli sa svoje polovine, Jokić je počeo da komanduje...

Košarkaši Denver Nagetsa plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije NBA lige, pošto su posle neviđene drame u završnici pobedili Los Anđeles Lejkerse rezultatom 108:106 i sa 4:1 u seriji prošli u drugu rundu plej-ofa.

Junak pobede bio je Džamal Marej, koji je u poslednjem napadu Denvera, na tri sekunde pre kraja utakmice, pogoio koš za pobedu.

Sjajnu poziciju da završi ovaj meč, Mareju je obezbedio genijalni srpski košarkaš Nikola Jokić, koji "iz senke" kreirao poslednji napad svog tima.

Naime, Lebron je na 26 sekundi pre kraja pogodio oba slobodna bacanja i izjednačio rezultat 106:106. Denver je imao ceo napad, a Meloun nije tražio tajm-aut. Nije mu ni trebao, jer na terenu ima Nikolu Jokića. Čim su krenuli sa svoje polovine Somborac je počeo da komanduje. Rasporedio je saigrače, pokazao Porteru, Gordonu i Kaldvel-Poupu gde da stanu, a onda je napravio sjajan blok Mareju, otvorio mu prostor i omogućio da uputi šut za pobedu.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Kurir sport/J.M.

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track