AUSTRALIJA SAOPŠTILA SPISAK ZA OLIMPIJSKE IGRE! "Kenguri" u jakom sastavu u Parizu, tu su i bivši igrači Zvezde i Partizana!
Foto: Yuichi YAMAZAKI / AFP / Profimedia

selektor odlučio

AUSTRALIJA SAOPŠTILA SPISAK ZA OLIMPIJSKE IGRE! "Kenguri" u jakom sastavu u Parizu, tu su i bivši igrači Zvezde i Partizana!

Košarka -

Selektor košarkaške reprezentacije Australije Brajan Gordžijan saopštio je danas širi spisak igrača na koje računa za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Prema pisanju Basketnewsa na spisku se nalaze: Ksavijer Kuks, Dajson Danijels, Metju Delavedova, Dante Eksum, Džoš Gidi, Kris Goulding, Džoš Grin, Džo Ingls, Nik Kej, Džok Lendejl, Vil Magnej, Patrik Mils, Džek Makvej, Doup Rit, Matis Tibul, Dejan Vasiljević i Džek Vajt.

Dante Egzum, Mateuš Ponitka
foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ono što je zanimljivoa jeste da se na spisku nalazi nekoliko bivših igrača Crvene zvezde i Partizana. Džok Lendejl i Dante Eksum u crno-belom taboru, kao i Duop Rit koji je nastupao za crveno-bele.

"Kenguri" počinju priprema za Pariz krajem juna, a u toku priprema odigraće mečeve sa Srbijom, Kinom i SAD-om.

Olimpijske igre su na programu od 26. jula do 11. avgusta u Parizu, a Australija je u grupi sa Kanadom i pobednicima turnira iz Grčke i Španije.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track