JOŠ JEDNA ČUDESNA PARTIJA DONČIĆA! Minesoti se smeši METLA, Dalas je na korak od velikog FINALA! Luka i Irving ubacili 66 POENA!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

FINALE ZAPADA

JOŠ JEDNA ČUDESNA PARTIJA DONČIĆA! Minesoti se smeši METLA, Dalas je na korak od velikog FINALA! Luka i Irving ubacili 66 POENA!

Košarka -

Jedna pobeda deli Mavse od plasmana u veliko finale NBA lige...

Minesoti se smeši "metla"! Košarkaši Dalasa poveli su sa 3:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige, pošto su pred svojim navijačima savladali Minesota Timbervulvse rezultatom 116:107.

Blistao je Dalasov zvezdani tandem Dončić - Irving, koji je na ovom meču ubacio više od polovine poena Mavsa - čak 66!

Dalas je u samo pet dana treći put zaredom savladao tim iz Mineapolisa i sada ih samo jedan trijumf deli od plasmana u veliko finale NBA lige.

Pružili su igrači Minesote dobar otpor na ovom, zahvaljujući raspoloženom Edvardsu, ali odlična partija nekada prvog pika NBA drafta nije bila dovoljna da Vukovi stigu do brejka protiv sjajnih Mavsa. Najbolji igrač Minesote nije imao adekvatnu podršku saigrača na ovom meču, pre svih Karla Entonija Taunsa koji je potpuno razočarao. Istina, ostvario je popularni KAT dabl-dabl, ali je očajno šutirao na ovoj utakmici - 0/8 za tri poena.

Vodio je Dalas tokom čitavog prvog poluvremena, u trećoj deonici zahvaljujući Edvardsu gosti su uspeli da se vrate, u par navarata stignu i do prednosti, međutim, u poslednjoj deonici dominirao je tandem Dončić - Irving. Slomili su rivala sredinom četvrtog perioda igre i rutinski priveli utakmicu kraju.

Dončić je meč završio sa 33 postignuta poena (5/11 šut za tri), sedam skokova i pet asistencija, Kajri Irving je takođe ubacio 33 poena, a sjajnu partiju pružio je i Pi Džej Vašington koji je meč završio sa 16 poena i osam skokova.

Ubedljivo najefikasniji u poraženom timu bio je Entoni Edvardsa sa 26 poena, devet skokova i devet asistencija. Konli je dodao 16 poena, Mekdenijels 15, a Karl Entoni Tauns je zabeležio 14 poena i 11 skokova (5/18 šut iz igre).

Dalas sada vodi sa ubedljivih 3:0 u seriji i nalazi se na korak od plasmana u finale. Naredni meč na programu je u noći između utorka i srede od 02.30 po našem vremenu.

Kurir sport/J.M.

00:15

NOLE OPČINIO NBA ZVEZDU! Dončić nije krio oduševljenje zbog susreta sa Srbinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track