Dugo se očekivao širi spisak Svetislava Pešića, a on je konačno stigao. Najveća enigma bila je oko Nikole Jokića, a pojavljivanje njegovog imena na širem spisku je vest koja je obradovala celokupnu košarkašku javnost.

Nema velikih iznenađenja, a selektor se opredelio za proverene snage.

Novi košarkaš Crvene zvezde Uroš Plavšić je osveženje i dobio je nagradu za fantastične partije u dresu Mege, a tu je i Aleksej Pokuševski koji je propuštao prethodne akcije, što zbog povrede, što zbog želje da se bolje pripremi za NBA izazove.

Dušan Ristić nije imao sjajnu klupsku sezonu, ali je dao svoj doprinos na Mundobasketu.

whatsapp-image-20230910-at-5.18.28-pm-1.jpg
Dado Đilas 
foto: Dado Đilas

Malo je iznenađenje što među organizatorima igre nema iskusnog Stefana Jovića koji je bio jedan od ključnih faktora za dobre igre na Svetskom prvenstvu u Manili, ali učestale povrede su verovatno uslovile da Stefan odmori ovog leta i prepusti svoje mesto mlađima.

Poziv Ognjena Jaramaza će podeliti javnost zbog njegove slabije sezone u Partizanu, ali je on nebrojeno puta u reprezentativnom dresu pokazao da je bitan šraf, te je selektor odlučio da mu ukaže poverenje.

Nemanja Nedović i Nikola Kalinić su završili sa nacionalnim timom, ista situacija je i sa Milošem Teodosićem, a iznenađenje je izostavljanje Luke Mitrovića koji je u reprezentativnim prozorima imao ulogu kapitena.

Svi ostali su se očekivano našli na spisku Pešića, baza su srebrni momci sa Svetskog prvenstva, a nema sumnje da će uz dodatak Nikole Jokića ovaj tim biti kadar za velike domete.

SRBIJA PO POZICIJAMA:

Plejmejkeri: Ognjen Jaramaz, Vasilije Micić, Aleksa Avramović

Bekovi: Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Vanja Marinković

Krila: Ognjen Dobrić, Vladimir Lučić, Aleksej Pokuševski

Krilni centri: Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Nikola Jović

Centri: Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Uroš Plavšić

Stiče se utisak da je ovo najbolje što Srbija ima u ovom trenutku, a selektoru će biti izuzetno teško da preseče i odredi kojih 12 će putovati u Pariz!

Čiji poziv je za Vas najveće iznenađenje, odgovorite u anketi.

Anketa

Koga niste očekivali na spisku Svetislava Pešića?

Ova anketa je završena.
Glasalo je 908 korisnika

Kurir sport

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Nikola Jokić stigao na žurku