Efes prejak za šampiona Evrope

Evroliga

Efes prejak za šampiona Evrope

Košarka -
Himki u jednom od derbija odoleo naletu madridskog Reala

Košarkaši Himkija savladali su madridski Real sa pola koša prednosti i to nakon štu su sudije morale da pregledaju video snimak, da bi odredili kome pripada poslednji posed na utakmici.

Rusi su imali veliku prednost koju su uspeli da gotovo prokockaju u poslednjoj četvrtini, ali Real ipak nije uspeo da izvuče produžetak ili pobedu. Najefikasniji u redovima Himkija bio je Lončar sa 16 poena, Dejvis je imao 12, a Planinić i Fridzon po 12. Kod Reala su se istakli Fernandez i Rejes sa po 15, kao i Kerol sa 14 poena.

Armani je sjajnom poslednjom četvrtinom razbio otpor Cedevite i zabeležio pobedu u Zagrebu, predvođen Lengfordom koji je imao 17, Kukom sa 15 i Focisom sa 13 poena. Koristan je bio i Burusis sa 11 poena i osam skokova. Kod Zagrepčana su najprecizniji bili Želabal sa 20 i Rajt sa 14 poena.

Aktuelni evropski prvak bio je lak zalogaj za Efes, koji je dominirao tokom gotovo cele utakmice. Turci su predvođeni Farmarom sa 25 poena, uz Vujačića koji je imao 15 i Erdena i Savanovića sa po 13 poena bili nezaustavljivi za pirejske crveno-bele. Bolji od ostalih kod gostiju bili su Spanulis sa 14 i Hajns sa 13 poena.

Žalgiris je zabeležio i drugu pobedu, ovoga puta na gostovanju u Vitoriji. Litvanci su sredinom treće četvrtine stigli do dvocifrene prednosti koju nisu ispuštali do kraja. Goste su predvodili Darden sa 17 i Kaukenas sa 15 poena, dok su kod Kahe Laboral najbolji bili Noćioni i Olson sa po 13 poena. Nemanja Bjelica susret je završio sa 20 minuta provedenih na parketu, uz šest koševa, dva skoka i po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Ni izostanak Romejna Satoa nije pomogao Olimpiji da savlada Fenerbahče, koji je početkom treće četvrtine gubio sa 50:45, ali je uspeo da preokrene rezultat i u poslednjih pet minuta dođe do pobede. Najbolji u redovima turske ekipe bio je Mekejleb sa 17 poena i pet asistencija, a pridružili su mu se Bogdanović sa 14, kao i Batis i Onan sa po 13 poena. Kod Olimpije su Bejns (14 poena) i Prepelić (13) bili najefikasniji.

Rezultati

Grupa A

Himki - Real Madrid 86:85 Olimpija - Fenerbahče 75:81

Grupa C

Cedevita - Armani 71:83 Efes - Olimpijakos 98:72 Kaha Laboral - Žalgiris 71:77

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track