Vujošević: Split ima ozbiljan tim
Foto: KURIR

ABA liga

Vujošević: Split ima ozbiljan tim

Košarka -
Nas čeka jedan vrlo motivisan protivnik koji će učiniti sve da pred svojom publikom odigra protiv Partizana i s obzirom na taj nivo rivaliteta koji vlada još iz vremena stare Jugoslavije, da se što kvalitetnije predstave pred svojim navijačima, kaže trener Partizana

Košarkaši Partizana u nedelju, u 7. kolu ABA lige, gostuju u Splitu, koji je ove sezone u Gripama iznenadio Crvenu zvezdu i Cedevitu. Trener Duško Vujošević respektuje "žute", ali veruje da će njegov tim izaći kao pobednik iz sutrašnje utakmice.

"Bez obzira na sve probleme sa kojima se Split suočavao pre početka ove sezone kao i nekoliko godina unazad, s obzirom da nisu ni bili akteri ABA lige, oni su uspeli da formiraju jedan tim koji zavređuje respekt. To su pokazali na početku sezone kada su dobili dve vrlo bitne utakmice za njih, protiv ekipa koje su objektivno kvalitetnije, kao što je Cedevita i Crvena zvezda.

Kombinacija iskusnijih igrača i nekoliko mlađih igrača koji su ponikli u njihovoj školi, tu pre svega mislim na igrače kao što su Vujčić, Vukušić, Mimica, Subotić i oni igrači koji tek dolaze koji će sigurno pokazati nivo svog kvaliteta u utakmicama koje očekuju Split do kraja sezone. Nas čeka jedan vrlo motivisan protivnik koji će učiniti sve da pred svojom publikom odigra protiv Partizana i s obzirom na taj nivo rivaliteta koji vlada još iz vremena stare Jugoslavije, da se što kvalitetnije predstave pred svojim navijačima. Mi smo svesni te činjenice i sigurno ćemo učiniti sve da najjedostavnije rečeno pobedimo i da uđemo u narednu seriju utakmica sa dobrim raspoloženjem i u sve ono što nas očekuje", rekao je Vujošević.

Utakmica između Splita i Partizana igra se u nedelju, od 17 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja