Gordonova rampa potez kola u Evroligi

Slaba uteha

Gordonova rampa potez kola u Evroligi

Košarka -
Gordonova rampa početkom poslednje deonice kojom je zaustavio zakucavanje Filipa Nojmana izazvala je veliko oduševljenje u Pioniru

Krilni centar Partizana Dru Gordon napravio je najbolji potez u petom kolu košarkaške Evrolige.Gordonova rampa početkom poslednje deonice kojom je zaustavio zakucavanje Filipa Nojmana izazvala je veliko oduševljenje u Pioniru.To međutim nije pomoglo crno-belima koji su očejno odigrali poslednju deonicu duela sa Bambergom i na kraju su pretrpeli peti poraz u najjačem evropskom takmičenju.

Ovo me dodajmo i da je košarkašu Montepaskija Bobiju Braunu u petom kolu uspelo nešto što se nije desilo u poslednje tri godine. Amerikanac je i prošle nedelje bio najkorisniji igrač Evrolige, a u istom ritmu nastavio je i u petom kolu. Italijanski tim je deklasirao Aseko Prokom, a Braun je svom bivšem timu za 27 minuta dao 27 poena i imao sedam asistencija. Za dva poena šutirao je 1 od 3, za tri 6 od 9, a sa linije slobodnih bacanja 7 od 7. To je bilo dovoljno za 31 indeksni poen.

Najuspešniji prema indeksnim poenima bio je Blejk Šilb iz Šalona, ali je njegov tim izgubio od Malage sa 78:88. Zbog toga je Braun proglašen za MVP-ja. Iza pomenute dvojke po učinku su bili Semih Erden iz Anadolu Efesa (29) i Kurtis Džerels i Vasilis Spanulis sa po 25.

Najviše skokova u ovom kolu imao je Aron Bejns iz Olimpije (10), dok je Vasilis Spanulis iz Olimpijakosa imao deset asistencija. Braun je dao najviše poena - 27, dok je iza njega bio Džerels. Amerikanac, nekadašnji član Partizana, a sada Bešiktaša dao je 25 poena. Bešiktaš je u gostima pobedio Lijetuvos Ritas sa 73:67.

http://www.youtube.com/watch?v=bO5KkKp3jW8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track