NESREĆA: Poraz Partizana u poslednjoj sekundi

Izgubili dobijeno

NESREĆA: Poraz Partizana u poslednjoj sekundi

Košarka -
Zadrani su do trijumfa stigli u pogocima Trevisa u poslednjim trenucima meča
1 / 4

ZADAR - Košarkaši Partizana poraženi su večeras u gostima od ekipe Zadra rezultatom 80:78 (20:18, 17:21, 19:20, 24:19) u meču 14. kola Jadranske lige.Crno-beli su posle novog neuspeha pali na treće mesto, sa devet pobeda i pet poraza, koliko ima i drugoplasirana Crvena zvezda, ali uz bolju koš razliku. Partizan je 14 sekundi pre kraja imao poen prednosti, 75:74, i loptu u posedu, ali je Marko Ramljak ukrao loptu koju je Nemanja Gordić ubacivao i dodao Anti Delašu, koji je pogodio trojku kada se lopta odbila o tablu i vratio prednost Zadru, četiri sekunde pre kraja. Davis Bertans je u sledećem napadu postigao trojku za Partizan i doneo mu novo vođstvo 78:77. Do kraja meča ostala je jedna sekunda, a posle tajm-auta, Delaš je loptu iz auta bacio Romeu Trevisu tačno pod koš, a on je sproveo u obruč, uz faul Drua Gordona.

http://www.youtube.com/watch?v=Kul0BdzxOF8
Partizanu je ovo treći poraz u poslednje četiri utakmice u Jadranskoj ligi. Ekipu Partizana večeras je vodio pomoćni trener Velimir Gašić umesto suspendovanog šefa stručnog štaba Duška Vujoševića, koji je meč pratio sa tribina.Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Lučić sa 15 poena, dok su Bogdanović, Gagić i Bertrans ubacili po 11.U pobedničkom timu najbolji je Krasić sa 14, dok je Delaš dodao 12.Solnok je ranije danas pobedio Krku 72:69, dok je Crvena zvezda sinoć nadigrala Split 94:67. Sutra će igrati Cedevita - Budućnost, Igokea - Široki, Olimpija - Radnički i MZT - Cibona.TOK UTAKMICE

I četvrtina

Na utakmici nema navijača Partizana, a ni hrvatskog generala Ante Gotovine. Trener crno-belih Duško Vujošević zbog kazne prati meč sa tribina.Utakmica je počela. Prvi napad na utakmici ima Partizan. Gagić pogađa za dva plus jedan. Domaći prave seriju od 5:0 i sada je 5:3 za Zadar. Na utakmici nema ni navijača Partizana, ali ni Ante Gotovine. Crno-beli koriste jedno bacanje i smanjuju na 5:4. Zadar pogađa trojku za 8:4. Zadar je poveo 9:6, ali su crno-beli serijom 5:0 u petom minutu poveli s 11:9. Ekipe se smenjuju u vođstvu, a dva minuta pre kraja je 15:15. Domaći igraju nešto bolje u finišu prve četvrtine i ovaj deo meča rešavaju u svoju korist 20:18.II četvrtinaEkipe se smenjuju u vođstvu i početkom druge četvrtine. Crno-beli stižu do najveće prednosti u 13. minutu, 29:24, a trener domaćih traži tajm-aut. Obe ekipe potom ne koriste po nekoliko napada. Domaći su posle nekoliko neuspešnih napada postiži poene, 26:29. Klupa Partizana traži tajm-aut četiri minuta pre kraja druge četvrtine. Partizan je propustio šansu da stekne osetniju prednost. Zadar nije imao rešenja za zonu gostiju 1-3-1, trojke ih nisu služile, ali je Partizan propustio četiri napada. Zadar tri minuta pre kraja ponovo stiže do vođstva, 31:29. Lučić sa linije slobodnih bacanja za 31:31. Minut pre kraja druge četvrtine rezultat je 35:35. Partizan je deset sekundi pre kraja ovog dela meča stekao tri poena prednosti, 39:36. Vesterman pravi treću ličnu grešku, a igrači na poluvreme odlaze s vođstvom Partizana 39:37.

III četvrtina

Počelo je drugo poluvreme. Zadar u 22. minutu vodi s 41:40. Ekipe se ponovo smenjuju u vođstvo, a u 25. minutu je 47:47. Gordić preuzima odgovornost i pogađa trojku za 50:47. Gosti kažnjavaju svaku grešku domaćih, a Lučić po drugi put na meču dovodi Partizana u vođstvo od pen poena, 52:47. Tajm-aut za domaći tim, a Zadrani trojkom Vrbanca smanjuju na 52:50. Bogdanović pogađa za tri poena, ali nesportska lična greška za Gordona. Crno-beli u finišu treće četvrtine imaju prednost od tri poena. Partizan u poslednju četvrtinu ulazi s vođstvom, 59:56.

IV četvrtina

U prva dva minuta nije bilo poena s obe strane. Ekipe igraju dobru odbranu, dok se slabo snalaze u napadu. Posle tri minuta igre domaći postižu prve poene i to sa linije za slobodna bacanja. Nova greška u napadu Partizana, a Zadrani posle dužeg vremena stižu do vođstva, 60:59. Tajm-aut za ekipu Partizana. Crno-beli posle skoro četiri minuta igre u poslednjoj četvrtini postižu poene i vraćaju prednost, 61:60. Domaći su vratili prednost, 63:61, ali su gosti serijom 7:0 došli do vođstva, 68:61. Međutim, dva minuta pre kraja meča Zadar smanjuje na 73:70. Crno-beli ne pogađaju za tri poena, a Zadrani postižu poene, 72:73. Bogdanović pravi korake, a i Zadrani uzvraćaju izgubljenom loptom. Pri vođstvu Partizana 75:74, Lučić 30 sekundi pre kraja meča pravi korake, a Zadar dobija napad. Krasić pravi korake, Partizan dobija loptu, ali prilikom izvođenja auta Gordić i Bertans greše, a Delaš pogađa trojku za 77:75, četiri sekunde pre kraja. Partizan traži tajm-aut. Potom loptu dobija Bertans i sa skoro 10 metara preko Krasića pogađa trojku dve sekunde pre kraja.Zadar je izveo loptu sa strane, Delaš je baca ispred obruča, Gordon ispada u bloku, a Trevis polaže uz faul i donosi pobedu domaćinu sa 80:78.

Gašić: Pad koncentracije odneo pobeduPomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić izjavio je da je pad koncentracije uzrok poraza crno-belih od Zadra."Čestitam Zadru na pobedi, vidi se da izrastaju u veliki klub. Imali smo svoje prilike, dominirali na trenutke, ali i grešili kada je to bilo najmanje potrebno. To je plod pada koncentracije. Mnogo sam puta kao trener vodio svoje ekipe u Zadru i uvek sam uživao u atmosferi. Sve vreme sam ponavljao svojim igračima da igraju i uživaju, jer u ovakvim se uslovima postaje igrač", rekao je Gašić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track