Čović: Zvezda nije državni projekat

Nebojša Čović: Srbija pomaže Zvezdi, ali sa oko 15 odsto

Čović: Zvezda nije državni projekat

Košarka -
Uspeli smo za nešto više od godinu i po dana da dug od 15,5 miliona evra smanjimo na 336.000, koje ćemo isplatiti prema dogovorenoj dinamici

Crno na belo.Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović izneo je podatke o poslovanju kluba u poslednjih 12 godina.- Priča o Zvezdi kao državnom projektu nije tačna, jer država u našem budžetu učestvuje sa oko 15 odsto, a ostatak dobijamo od privatnih sponzora. Uspeli smo za nešto više od godinu i po dana da dug od 15,5 miliona evra smanjimo na 336.000, koje ćemo isplatiti prema dogovorenoj dinamici. Za period od 4. aprila 2012. godine nemamo ni jedan jedini dinar duga - rekao je Čović i dodao:- Očekujem da udeo države bude veći, a bio bih zadovoljan sa 20-25 odsto našeg prosečnog godišnjeg budžeta.(G. F.)

Partizan duguje, nema tužbeNebojša Čović je rekao i da Partizan još nije izmirio dug zbog igrača Nenada Miljenovića, ali da razume situaciju u kojoj se nalazi „večiti rival“.- Naša iskrena želja su dobri odnosi sa Partizanom. Znamo da su u teškoj situaciji i nećemo ih tužiti. Duguju nam 50.000 evra za Miljenovića, ali platiće - poručio je prvi čovek Crvene zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track