Najnovije vesti

HAOS U PIONIRU: Zabranjeni prekinuli meč
Foto: Pavle Knežević, Beta

Nepopravljivi

HAOS U PIONIRU: Zabranjeni prekinuli meč

Košarka
Pristalice Partizana ubacivali petarde na teren i izazvali prekid meča
1 / 6

BEOGRAD - Frakcija navijača Partizana poznati kao Zabranjeni izazvala je višeminutni prekid meča 16. kola Jadranske lige između Partizana i Cibone.Duel je prekinut početkom druge četvrtine pri rezultatu 19:16 za Partizan, pošto su Zabranjeni počeli da ubacuju tvrde predmete, petarde i baklje na teren. Sudije su zatražile da se isprazni taj deo tribina, a igrači su se povukli u svlačionicu. Trener Partizana Duško Vujošević prišao je tribini gde se nalaze Zabranjeni i zatražio da prekinu sa neredima. On je uputio niz psovki na račun ponašanja pristalica Zabranjenih. Navijači su potom žestoko izvređali Vujoševića. Sukob između Vujoševića i Zabranjenih tinja od duela Partizana i MZT Skoplja kada trener crno-belih nije dozvolio igračima da pozdrave ovu navijačku frakciju. Usledile su potom žestoke uvrede na račun Vujoševića, a sve je kulminiralo na večerašnjem duelu sa Cibonom.

Posle skoro 15 minuta pauze Žandarmerija je isterala Zabranjene iz dvorane Pionir, jer u suprotnom meč ne bi bio nastavlje, a Partizan bi izgubio utakmicu službenim rezultatom. Igrači su se potom vratili na teren, a posle skoro pola sata pauze utakmica je nastavljena.

Inače, Sukobljene frakcije navijača Partizana sukobile su se pre početka utakmice. Prvo je došlo do tuče dvojice navijača ispod tribine na kojoj se nalazi otcepljena frakcija "Zabranjeni". Žandamerija ih je brzo razdvojila, a oni su bacili dve petarde ka publici. Redovna publika se potom odmakla od njih, a žandamerija je napravila kordon. Nedugo potom, jedna osoba je ušla na deo gde se nalazi frakcija zvana "Alkatraz" i bacila pirotehničku napravu na vođu navijača koji stoji na šipci. Navijači koji su stajali pored potrčali su ka njemu, ali je žandamerija sprečila ozbiljniji sukob. Dve sukobljene frakcije navijača Partizana sukobljavale su se i ranije i pravile incidente na utakmicama.

http://www.youtube.com/watch?v=Jqo4AETBlNE

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...