ABA liga: Zvezda eksirala Cedevitu

Derbi

ABA liga: Zvezda eksirala Cedevitu

Košarka -
Crvenoj zvezdi ovo je 12 pobeda, dok su Zagrepčani, koji su pre početka takmičenja bili glavni favoriti ABA lige, u 17 odigranih mečeva upisali devet pobeda i osam poraza
1 / 4

Košarkaši Crvene zvezde su snažnom odbranom i preciznim i raznovrsnim napadom , ubedljivo porazili Cedevitu 90:65 (28:19, 20:11, 14:19, 28:16) u derbiju 17. kola regionalne ABA lige.

Zvezda je od starta imala ubedljivo vođstvo, a interesantno da u timu trenera Vukoičića svaki igrač postigao bar jedan poen. Najefikasniji je bio Savović sa 14 poena, pratili su ga Cvetković i Braun sa 12, Rakočević je upisao 11. Interesantno je da se u strelce u timu iz Beograda nije upisao samo Majkl Skot.

Crvenoj zvezdi ovo je 12 pobeda, dok su Zagrepčani, koji su pre početka takmičenja bili glavni favoriti ABA lige, u 17 odigranih mečeva upisali devet pobeda i osam poraza.

Tekstualni prenos meča

Tri minuta pre kraja utakmice Crvena zvezda vodi 80:65, a trener Vukoičić je nezadovoljan odnosom prema igri i na tajm autu kaže da utakmica nije završena.

Iako je 72:54 Cvetković se posle promašaja Lazića, a u želji da spasi loptu koja je išla u aut, baca među navijače koji sede uz liniju terena.

Lazić je siguran van linije 6,75 Zvezda šest i po minuta pre kraja vodi 72:52.

Novom trojkom Radivojević osigurava mirnu završnicu.

Suton je u drugom minutu poslednje četvrtine trojkom manjio na 53:62, ali mu je na isti način uzvratio Lazić.

Četvrta četvrtina

Cedevita serijom 6:0 smanjuje razliku, do kraja treće četvrtine manje od četiri minuta. Zvezda rutinski odrađuje posao i na kraju treće deonice ubeljivo vodi - 62:49.

Suton trojkom smanjuje razliku, ali je pitanje pobednika čini se rešeno.

Na startu treće deonice Zvezda nastavlja i serijom 7:0 dolazi do plus 25 - 55:30.

Treća četvrtina

Zvezda je odlično odigrala prve dve četvrtine. Na samom početku sa pet pogođenih trojki stekla je dvocifrenu prednost, koju je raznovrsnim napadima i agresivnom odbranom iz minuta u minut uvećavala. Na poluvremenu - 48:30.

Kičen pogađa trojku za prve poene Cedevite u drugom kvartalu.

Zvezdina mini serija od 4:0, za 42:19! Zvezda nije primila koš za više od šest minuta igre u drugoj četvrtine, a trener Cedevite Aca Petrović, izmenama traži način da bar malo promeni bespomoćni izraz lica.

Zvezda je u prvim minutima druge deonice, uspela da malo uveća prednost, pre svega jer izabranici trenera Vukoičića igraju oagresivnu odbranu i strpljiv napad 38:19.

Druga četvrtina

Ulaskom plejmekera Cedevite Vlada Ilievskog, Zagrepčani uspevaju da uspostave ravnotežu na terenu, i smanje razliku na 28:19 na kraju prve četvrtine u kojoj je Zvezda pogodila čak pet trojki iz isto toliko pokušaja.

Zvezda ima tri pogođene trojke i stopostotan učinak, pa tako posle šest minuta ima veliku prednost 18:6.

Na početku meča najraspoloženiji je bio Rakočević – pogodio je šut za dva, zatim oba penala, a onda je pogodio tešku trojku i tako izvukao jedan loše organizovan napad Zvezde 7:2.

Prva četvrtina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track