Vukoičić: Zvezda blagi favorit, zbog publike i Kupa

Večiti derbi

Vukoičić: Zvezda blagi favorit, zbog publike i Kupa

Košarka -
Utakmica 21. kola između Crvene zvezde i Partizana igra se u nedelju od 21 sat u dvorani Pionir.

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da su crveno-beli blagi favoriti u predstojećem večitom derbiju protiv Partizana u Jadranskoj ligi.

"U normalnim okolnostima, a tu mislim da oba tima nemaju finansijske probleme i povrede, u takvim okolnostima u derbiju nema favorita. Imajući u obzira da igramo pred našom publikom i da smo ih pre nekoliko dana pobedili u finalu Kupa u Kragujevcu, prednost je na našoj strani. Partizan ima ponos, dodatnu motivaciju i biće teško. Minijatura nekog pojednica može da bude jezičak na vagi koji može da prevagne“, rekao je Vukoičić na konferenciji za novinare u hali Pionir.

On je dodao da sutrašnji derbi posmatra kao svaku drugu utakmicu, bez obzira na zančaj meča.

"Pokušavam da kod igrača spustim tenziju, utakmica je važna, ali ovo je samo jedno od 26. kola i ako tako budemo posmatrali utakmicu, bez emocija i euforije, možemo bolje da odigramo. Ne vredi nam pobeda ako u preostalih pet utakmica ne odigramo dobro. Mnogo smo prošli, ali i mnogo nas i čeka. Posle paklenog januara, imamo pakleni ferbura, a takav će biti i mart“, poručio je Vukoičić.

Zvezda bi novom pobedom nad Partizanom nastavila sa Igokeom trku za prvo mesto na tabeli, dok bi crno-beli u slučaju trijumfa povećali svoje šanse u borbu za vrh.

"Ako pokušamo to da uprostimo i svedemo i na običnu utakmicu, onda možemo da igramo mnogo bolje i napravimo rezultat, ali, ako se opterećujemo važnožću meča, onda to može da stvori nepotrebnu tenziju“, objasnio je Vukoičić.

Trener Zvezde istakao je da se Demarkus Nelson oporavio i da će biti spreman za derbi.

Vukoičić je naglasio da je Jadranska liga ove godine najzanimljvija zbog mogućnosti plasmana u Evroligu.

"Više klubova je zainteresovano da uđe na F4 i na taj način izbori Evroligu. Svaka utakmica dobija na značaju, pobeda vredi puno i ima specifičnu težinu. Partizan znamo dobro, igrali smo u Jadranskoj ligi i u Kragujevcu. Nema nepoznanica i tajni, trebalo bi da sutrašnja utakmice bude derb,i ne samo kola, već i lige“, zaključio je Vukoičić.

Crvena zvezda trenutno u Jadranskoj ligi zauzima drugo mesto sa skorom 14-6, dok je Partizan na trećoj poziciji sa učinkom 13-7.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track