DULE VUJOŠEVIĆ: Svi su zdravi, samo je Ugo Čaves mrtav

Oslabljeni u derbiju kola

DULE VUJOŠEVIĆ: Svi su zdravi, samo je Ugo Čaves mrtav

Košarka -
Trener Partizana kaže da prijateljstvo između dva kluba ne važi za vreme meča, u kome obe ekipe pobedom mogu mnogo da dobiju

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević na više nego zanimljiv način najavio je derbi 24. kola ABA lige sa liderom Igokeom.

Vujošević je u svom stilu, na pitanje da li su svi igrači zdravi, odgovorio.

"Svi su zdravi, samo je Ugo Čaves mrtav!"

"Predstoji nam teška utakmica, ali ako zelimo plasman na fajnal-for moramo da pobedimo. Igrali smo sa Igokeom dve prijateljske utakmice i jednu u Jadranskoj ligi i sva tri puta smo izgubili. Bez obzira na respekt prema njima, došao je red na nas da rešimo meč u svoju korist", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali "Pionir".

On je dodao da je malo ko očekivao pre početka sezone da će Igokea napraviti ovakav uspeh - ne samo da bude prva, nego i da konkuriše za završni turnir.

"Iskusna su ekipa, nisu samo nama nezgodan protivnik. Pobedili su i Zvezdu dva puta, igraju dobro sa cetiri spoljna igrača, dobro trče i uglavnom su jedan izuzetno organizovan klub. Verujem da će Pionir biti pun i da ćemo uz pomoć publike slaviti i biti korak bliže fajnal-foru", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je odluku o tumačenju pravila plasmana u Evroligu nazvao kompromisom izmedu elitnog takmičenja i ABA lige.

"Mora se shvatiti interes Evrolige. Ne kažem da je to pravedno, ali oni oduvek imaju rezervu prema ovom regionu. Problem su TV prava i broj gledalaca. Oni gledaju da u tom takmičenju nastupaju ekipe koje su njima interesantne", rekao je Vujošević.

On je za ovakvu situaciju kao glavne krivce proglasio čelnike Jadranske lige.

"Ne mogu da shvatim - prošle godine su uveli Makabi, a ove godine Solnok i MZT su dobili trogodišnje ugovore. Oni jesu doneli kvalitet, ali ne mogu da dobiju privilegiju u vidu neispadanja i da se to spominje tek na sredini prvenstva. Mora da dođe do promene u vlasničkoj strukturi i da klubovi sa ovih prostora imaju bolju poziciju", rekao je Vujošević.

Iz Partizana su apelovali da se fer i korektno navija jer su crno-beli zbog paljenja baklje na utakmici protiv Olimpjje kažnjeni sa 1.000 evra.

Utakmica 24. kola Jadranske lige Partizan - Igokea igra se u nedelju od 17 sati u hali "Pionir".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track