ODLUČENO: Bez Samardžiskog i Lovernja u Superligi

Konačno

ODLUČENO: Bez Samardžiskog i Lovernja u Superligi

Košarka -
Crvena zvezda, Partizan i Radnički odlučili sa kojim će strancima u završnicu nacionalnog šampionata

Košarkaška Superliga Srbije, koja počinje sledećeg vikenda, proteći će bez Predraga Samardžijskog u Crvenoj zvezdi i Žofrija Lovernja u Partizanu.

Makedonac i Francuz su prekobrojni stranci u svojim timovima i neće biti licencirani za Superligu. Sudbina Samardžijskog se mogla naslutiti, prošle nedelje, kada je Vlada Vukoičić "pomilovao" Eltona Brauna. Ostaje da se vidi da li će makedonski reprezentativac ostati u Zvezdi i čekati Fajnal-for ABA lige, na kojem ima pravo nastupa. Pored Brauna, Zvezdin "poker" stranaca činiće Demarkus Nelson, Majkl Skot i Boris Savović, koji nema "košarkaško" državljanstvo Srbije.

U Partizanu su odlučili da prekobrojni stranac bude Žofri Lovernj. Ako je i postojala sumnja da bi Francuz mogao da zauzme mesto Drua Gordona, otklonio ju je Amerikanac, odličnom formom poslednjih nedelja, kada se oporavio od povrede. Uz Gordona, kao stranci će u Partizanu nastupiti drugi Francuz Leo Vesterman, reprezentativac BiH Nemanja Gordić i Letonac Davis Bertans. Postoji mogućnost da Lovernj u Superligi bude pozajmljen Mega Vizuri.

Najviše problema sa strancima, kao i pred Kup Radivoja Koraća, imao je Radnički iz Kragujevca. Trener Miroslav Nikolić će se odreći usluga Britanca Metjua Brajana Emeninga i Amerikanca Kajla Vizera, čije mesto će zauzeti novoangožovani Uroš Nikolić i Vladimir Vuksanović. Kao stranci, za Radnički će u Superligi igrati Aleksandar Ćapin, Stiven Marković, Miloš Borisov i Teriko Vajt.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track