NE MRDA NIGDE: Pešić još dve godine u Bajernu

Lepo u Nemačkoj

NE MRDA NIGDE: Pešić još dve godine u Bajernu

Košarka -
Bajern Minhen produžio je saradnju sa trofejnim srpskim trenerom do 2015. godine

Trofejni košarkaški trener Svetislav Pešić produžio je ugovor sa Bajernom na još dve godine, saopšteno je u sredu na sajtu kluba iz Minhena.

"Lepo je videti kako se Bajern razvija u košarkaškom smislu i da na tom putu ima podršku navijača. Vrlo sam zadovoljan što ću i dalje biti deo tog projekta i nadam se sve boljim rezultatima", rekao je Pešić, koji je krajem novembra preuzeo Bajern, nakon što je klub zbog loših rezultata raskinuo saradnju sa Janisom Hristopulosom.

Bavarci trenutno imaju skor 18-10 i zauzimaju drugo mesto u nemačkom šampionatu, iza Bamberga.

"Drago nam je što smo brzo postigli dogovor i uvereni smo da će tim nastaviti da se razvija pod vođstvom Pešića. Želimo da u kontinuitetu postižemo uspehe, a produžetak saradnje sa trenerom je važan deo ka ostvarivanju tog cilja", rekao je potpredsednik Bajerna Rudolf Šels.

Pešić je tokom trenerske karijere vodio Bosnu, Albu, Barselonu, Lotomatiku, Djironu, Dinamo, Valensiju i Crvenu zvezdu. Najveće uspehe ostvario je kao selektor Nemačke i Jugoslavije. Sa "pancerima" je 1993. godine osvojio zlatnu medalju na prvenstvu Evrope, dok je sa Jugoslavijom bio najbolji na EP Turskoj 2001. i na šampionatu sveta u Indijanapolisu 2002. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track