DERBI U FINALU: Partizan u Evroligi, sa Zvezdom za pehar ABA lige

ABA liga

DERBI U FINALU: Partizan u Evroligi, sa Zvezdom za pehar ABA lige

Košarka -
Finale je na programu u subotu od 20.30
1 / 7

Košarkaši Partizana dtrugi su finalisti regionalne ABA lige, pošto su u polufinalu savladali Igokeu sa 63:57 i u meču za trofej čeka ih Crvena zvezda, koja je bila bolja od Radničkog 78:79.

Košarkaši Partizana ostvarili su primarni cilj na završnom turniru ABA lige i plasirali se u Evroligu. Tešku utakmicu, i za igranje i za gledanje, Partizan je prelomio u poslednjem kvartalu, kada domaćin fajnal-fora nije imao pravi odgovor na dalekometnu paljbu srpskog šampiona.

Tok meča

Do kraja nije bilo vremena da Igokea učini nešto više, pa će u finalu ABA lige igrati Zvezda i Partizan - 63:57 na krajuLučić pogađa za tri, za vođstvo od 61:49 i na minut i po pre kraja gotovo rešava meč.

Usledio je tajm-aut Igokee, ali Milosavljević se raspucao, opet trojka za 58:45 na četiri minuta pre kraja! Ipak, nije sve rešeno, Igokea pravi seriju 4:0, posle čega Vujošević traži tajm-aut.

Ubrzo se sve smirilo, posle čega crno-beli dolaze do vođstva od 52:45. Edvards oba bacanja promašuje, a na drugoj strani Milosavljević trojkom donosi najveću prednost crno-belima od starta meča - 55:45!

Partizan stiže i na ''plus 6'', ali sve je primetnija nervoza i koškanja igrača jedne i druge ekipe. Sve se odjednom prenelo i na tribinu sa navijačima Partizana, počele su da lete stolice, pa je meč nakratko prekinut.

Crno-beli deluju sve sigurnije, posle novog neiskorišćenog napada domaćih, Gordić pogađa za 47:42, na osam minuta pre kraja. Sledi faul Lovernja, a Hemonds je samo jednom precizan za 47:43

Poslednja četvrtina počinje poenima Bertansa, ali odmah vraća Joksimović za 43:42. Bogdanović zatim sa penala pogađa za 45:42 u korist crno-belih.

Četvrta četvrtina

Adamović pravi grešku u napadu Igokee, posle čega je usledio faul nad Lovernjom koji postiže jedan poen sa linije penala za vođstvo Partizana od 41:40 na kraju treće deonice.

Kao da je ovom trojkom pokrenuo svoj tim, pogađa i Bogdanović van linije 6.75 i Partizan stiže do izjednačenja - 40:40.

Srećom po crno-bele, Lučić oba puta precizan sa linije penala. I konačno da vidimo dve trojke u jednom minutu. prvo je Hemonds pogodio za domaće, a onda uzvratio Lovernj - 39:37.

S druge strane, Edvards nastavlja da puni koš Partizana - 36:30. Srećom po crno-bele, Lučić oba puta precizan sa linije penala.

Igokea sve sigurnija, raste prednost domaćih koji stižu i na ''plus 5'' - 34:29.

Serija domaćih nastavila se i na startu treće deonice, Igokea vodi 27:23.

Konačno, tek posle dva i po minuta igre u drugom poluvremenu crno-beli postižu poene, smanjuju na 27:26, ali odlični Edvards poentira za 29:26.

Treća četvrtina

Poenima Edvardsa i Joksimovića Igokea prelazi u vođstvo 25:23

Posle tajm-auta domaćih, Joksimović smanjuje na 23:21 za Partizan, ulazimo u poslednja dva minuta prvog poluvremena.

Sa linije penala domaći zatim smanjuju poenima Komatine, ali ponovo uzvraća sve bolji Lovernj - 22:17.

Početkom druge četvrtine i prvi znaci nervoze kod igrača oba tima, posle prekršaja nad Lovernjom, ali se sve brzo smirilo, centar Partizana pogodio sa penala za 20:15 u korist crno-belih.

Druga četvrtina

Igokea je serijom od 5:0 uspela da uhvati priključak

Partizan je poveo 14:8, pa 17:10

Meč je počeo ujednačeno, a prva ozbiljnija prrednost krenula je da se pravi posle rezultata 6:6

Meč u Laktašima posmatra i nekadašnji as Partizana Nikola Peković.

Prva četvrtina

Tim iz Laktaša dugo je bio najveće iznenađenje regionalne lige, ali je osvajanjem prvog mesta na tabeli stekao pravo da se sa Partizanom, koji je posle regularnih 26. kola bio četvrti bori za pobedu koja znači košarkaški plasman u Evroligu (Igokea trenutno nema uslove za "B" licencu).

U dva dosadašnja meča oba tima su slavila po jednom a Igokea je u Laktašima slavila sa ubedljivih 73:50.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track