TODORIĆ: Igrali smo za nadu da možemo da živimo i dalje

TROFEJ ZA UGLED I ČAST

TODORIĆ: Igrali smo za nadu da možemo da živimo i dalje

Košarka -
Ovo nam daje nadu da nastavimo dalje, jer mi nemamo mnogo izbora. Imamo samo podršku navijača i par sponzora

BEOGRAD - Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je danas da su crno-beli osvajanjem Jadranske lige na turniru u Laktašima ostvarili veliki uspeh jer niko osim njih nije verovao u to i dodao da će ovaj trofej pomoći klubu da preživi.

“Radi se o skupu sjajnih momaka, koji imaju izvanredan talenat. Ove godine smo preživeli desetak poraza na jednu loptu i izašli još jači. Nagovestili smo krajem Jadranske lige da sve dolazi na svoje. Sada smo u dobroj poziciji da završimo sezonu onako kako se očekuje od Partizana, da osvoijmo dva trofeja, jer smo jedan izgubili”, kazao je Todorić.

Crno-beli su u finalu završnog turnira u Laktašima savladali Crvenu zvezdu sa 71:63 i osvojili šesti trofej Jadranske lige u istoriji kluba.

“Kada smo počeli sezonu, ne verujem da je neko drugi sem nas očekivao da ćemo šesti put osvojiti Jadransku ligu. Nisu bile uzaludne naše priče da smo selektirali mlad i perspektivan tim. Mislim da u istoriji košarke nikada nijedan ovako mlad tim nije osvojio tako važan trofej”, istakao je Todorić.

On je podsetio da crno-beli imaju probleme sa finansijama zbog čega trofej dobija dodatnu težinu.

Ovo nam daje nadu da nastavimo dalje, jer mi nemamo mnogo izbora. Imamo samo podršku navijača i par sponzora. U Laktašima smo igrali za ugled i za nadu da možemo da živimo i dalje”, izjavio je Todorić koji je sa Partizanom, kao igrač, a potom i kao funkcioner, osvojio preko 40 trofeja.

Ekipa Partizana je već plasmanom u finale Jadranske lige obezbedila igranje u Evroligi sledeće sezone.

Crno-beli neće imati previše vremena da proslave regionalni trofej, pošto ih već 1. maja u Kragujevcu očekuje derbi Superlige protiv domaćeg Radničkog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track