Zvezda pregazila Slobodu!
Foto: KURIR

ubedljiv trijumf

Zvezda pregazila Slobodu!

Košarka -
Crveno-belima je to bila peta pobeda u nacionalnom šampionatu, dok su Užičani zabeležili šesti poraz

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali na svom terenu ekipu užičke Slobode, reultatom 85:51, u okviru osmog kola Superlige.

Crveno-belima je to bila peta pobeda u nacionalnom šampionatu, dok su Užičani zabeležili šesti poraz.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bojan Subotić sa 17 poena, a Damarkus Nelson dodao je na to još 12 poena. U ekipi Slobode jedini igrač sa dvocifrenim učinkom bio je Branko Anđić sa 12 poena.

Crvena zvezda će u devetom kolu u sredu igrati protiv Partizana, dok će Sloboda dočekati Vojvodinu.

Zvezda je solidno otvorila meč. Crveno-beli su mini serijom Subotića i Nelsona stigli do pet poena prednosti na startu utakmice (7:2).Izabranici trenera Dejana Radonjića nastavili su da ponavljaju greške iz prethodnih utakmica. Zahvaljujući izgubljenim loptama protivnika, Užičani su imali rezultatski priključak. Prva deonica završena je rezultatom 20:16 u korist domaćina.Sloboda je sjajno otvorila drugu četvrtinu, serijom 7:2 gosti su na kratko stigli do prednosti (23:22). Usledio je ekspresan odgovor Zvezdinih košarkaša, crveno-beli su postigli devet poena u nizu i stigili do najveće prednosti u meču (+8).Gosti se nisu predavali, zahvaljujući raspoloženom Nemanji Arnautoviću i iskusnom Marku Ljubojeviću, Zvezda je na poluvreme otišla sa samo dva poena prednosti (37:35).Na startu drogog dela meča domaćin podiže nivo igre. Stao je šut užičkog tima, što su crveno-beli maksimalno iskoristili. Raspoloženi Subotić terorisao je koš gostiju, pridružio mu se i mladi Cvetković pa Zvezda na kraju treće deonice dolazi do nedostižnih +24.

Crveno-beli su i poslednji period lagano rešili u svoju korist. Demoralisani gosti nisu ni pokušali da se vrate u meč, a Zvezda je samo rutinski privodila meč kraju i na kraju stigla do ubedljive pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track