TAČKA NA HAOS U ČAČKU: Partizanu titula, Zvezdi kazne

Epilog

TAČKA NA HAOS U ČAČKU: Partizanu titula, Zvezdi kazne

Košarka -
Komesar za takmičenje Aleksadar Rašinac odbio je žalbu crveno-belih i susret registrovao rezultatom 20:0 za crno-bele

Konačno je poznat epilog skandaloznog finala juniorskog košarkaškog prvenstva Srbije u Čačku između Crvene zvezde i Partizana. Komesar za takmičenje Aleksadar Rašinac odbio je žalbu crveno-belih i susret registrovao rezultatom 20:0 za crno-bele.

Osim što je registrovao utakmicu službenim rezultatom, komesar je i podelio je i nekoliko kazni, pa je tako delegat Prodanović kažnjen sa šest meseci suspenzije (dozvolio Nikoli Prvulju, igraču Zvezde da sedi na klupi iako nije bio na spisku igrača za tu utakmicu), trener crveno-belih juniora Klipa sa četiri meča zabrane vođenja tima i 35.400 dinara, ai KK Crvena zvezda moraće u kasu KSS da uplati 59.000.

Od igrača najgore su prošli Marko Tejić iz Zvezde (ukupno mora da plati 70.800 i neće moći da igra na četiri utakmice), odnosno Vasilije Pušica, bek Partizana, koji je takođe suspendovan na četiri utakmice, a moraće da plati i 59.000 dinara.

Ostali vinovnici incidenta kažnjeni su novčano (trojica iz Partizana i devetorica iz Zvezde).

Da podsetimo, ovaj duel je prekinut u 13. minutu zbog opšte tuče na parketu. Pošto Zvezda nije želela da nastavi utakmicu nakon poziva sudije (ostali sa četiri igrača na terenu zbog silnih isključenja), a prethodno su njeni košarkaši samovoljno napustili parket, delegat je odlučio da medalje dodeli crno-belima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track