ZBOG ISPADANJA IZ ABA LIGE: Radnički bez Evrokupa

Ništa od Evrope

ZBOG ISPADANJA IZ ABA LIGE: Radnički bez Evrokupa

Košarka -
U trećem poglavlju pravilnika Evrokupa, pod petim članom nalazi se tačka b, koja kao jedan od uslova postavlja učešće u nacionalnom šampionatu u tekućoj sezoni. Za klubove SFRJ to je regionalna liga

Roman Lisac, generalni menadžer regionalne košarkaške ABA lige, potvrdio je da kragujevački Radnički neće moći da igra u Evrokupu sledeće sezone, ako se ne bude takmičio u ABA ligi.Na konkretno pitanje da li Radnički može da igra u Evrokupu, Lisac je kratko odgovorio:

"E, to jeste problem. Dovoljno je da pogledate propozicije Evrokupa i biće vam sve jasno".

U trećem poglavlju pravilnika Evrokupa, pod petim članom nalazi se tačka b, koja kao jedan od uslova postavlja učešće u nacionalnom šampionatu u tekućoj sezoni. Radnički će u srpskoj Superligi zauzeti peto mesto, a pored Partizana, Crvene zvezde i Mega Vizure, četvrti predstavnik Srbije u ABA ligi biće Vojvodina, pod uslovom da plati za učešće.

Taj iznos je pre dve godine kada je "vajld kartu" platio FMP, odnosno Crvena zvezda, bio 150.000 evra, ali Lisac kaže da to nije fiksni iznos i da će Bord ABA lige u drugoj polovini juna odretiti koliko košta "pozivnica".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track