TEKSAŠANI GAZE MEMFIS: San Antonio poveo sa 3:0
Foto: Reuters

NBA PLEJ-OF

TEKSAŠANI GAZE MEMFIS: San Antonio poveo sa 3:0

Košarka -
San Antonio, dakle, ima četiri meč lopte do plasmana u veliko finale plej ofa, a prvu već u noći između ponedeljka i utorka, takođe u Memfisu.

NJUJORK - U trećoj utakmici finala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros u Memfisu savladao domaćina posle produžetka sa 104:93 (13:29, 27:15, 24:21, 22:21, 18:7) i poveo sa 3:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Početak utakmice u potpunosti je pripao Memfisu koji je prvu četvrtinu dobio sa 16 koševa razlike (29:13). Niko tada nije mogao ni da prepostavi da će epilog biti kakav se desio i da bi San Antonio već jutros mogao da napravi odlučujući korak ka titulu prvaka Zapadne konferencije.

Nagoveštaj potpunog preokreta dogodio se već u drugoj deonicu koju su Teksašani rešili u svoju korist - 27:15. Kako je vreme odmicalo tako je i San Antonio podizao kvalitet svoje igre, zahvaljujući pre svih Toniju Parkeru, Timu Dankanu i Emanuelu Đinobiliju.

Ovaj trio bio je najzaslužniji što je izboren produžetak, a onda napravljen brejk koji San Antonio dovodi veoma blizu plasman u veliko finale plej ofa NBA lige.

Sa 26 koševa francuski as Parker bio je najefikasniji akter meča. Njemu uz rame bio je Dankan koji je uz 24 poena imao i devet skokova, a za nijansu slabiji učinak imao je Argentinac Đinobili koji je utakmicu završio sa 19 koševa i sedam uhvaćenih lopti.

U poraženom Memfisu Istakli su se Majk Konli, Mark Gasol i Kvinsi Pondekster. Konli je sa 20 poena bio prvi strelac tima. Španac Gasol ostvario je novi "dabl-dabl" učinak - 16 koševa i 14 skokova, dok je Pondekster rivalu ubacio 15 poena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track