PRVAK ZAPADA: San Antonio počistio Memfis
Foto: REUTERS

NBA PLEJ-OF

PRVAK ZAPADA: San Antonio počistio Memfis

Košarka -
Protivnik San Antoniju u borbi za šampionski prsten biće prvak Istoka u kojem Majami trenutno vodi protiv Indijane sa 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

NJUJORK - Ukupnim rezultatom 4:0 u pobedama košarkaši San Antonija osvojili su titulu prvaka Zapadne konferencije i plasirali se u veliko finale NBA lige pošto su jutros savladali Memfis sa 93:86 (24:14, 20:24, 28:28, 21:20).

Predvođen fenomenalnim Tonijem Parkerom tim iz Teksasa je u najkraćem mogućem roku izborio pravo da se bori za titulu prvaka NBA lige. Francuski as je u prethodna tri meca protiv Memfisa u proseku postizao 20 koševa. Jutros je bio nezaustavljiv i sa 37 poena praktično sam "uništio" Memfis.

Iz igre je pogodio 15 puta iz 21 pokušaja. Pritom iskoristio svih šest slobodnih bacanja, a kompletan učinak oplemenio sa šest asistencija i četiri skoka.

Zahvaljujući upravo Parkeru rezultatske neizvesnosti na ovom meču praktično nije ni bilo. Najbolja ilustracija dešavanja na terenu je činjenica da je Memfis vodio samo jednom (na početku utakmice) i da je rezultat samo jednom bio izjednačen - takođe u ranoj fazi susreta.

Pored Parkera zapažene role u redovima pobednika imali su Tim Dankan i Kavaj Leonard. Dankan je utakmicu završio sa 15 koševa, osam skokova i četiri "rampe", dok je Leonardov učinak iznosio 11 poena, šest uhvaćenih i pet "ukradenih" lopti.

Najbolji u poraženom Memfisu bio je Kvinsi Pondekster sa 22 koša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track