Moka Slavnić: Dobio sam Oskara!
Foto: Dado Djilas

Zaslužio je Legendarni košarkaš u Kući slavnih

Moka Slavnić: Dobio sam Oskara!

Košarka -
Uvek se kasnilo s priznanjima za plejmejkere. Za nas nema statistike, ali smo lideri na terenu, tvrdi poznati as

Napokon i na njega da dođe red!Legendarni srpski košarkaš Zoran Moka Slavnić nije krio zadovoljstvo što će ući u Kuću slavnih, posebno što to nije očekivao. Inauguracija će biti održana 19. juna u Ženevi.Da li ste očekivali ovo priznanje?- Naravno da sam prijatno iznenađen. To vam je kao kad glumac dobije Oskara. U Ženevi ću se 19. juna pojaviti sa ženom. Drago mi je što sam ušao u Kuću slavnih i bio deo takve kvalitetne ekipe. Moram priznati da nisam očekivao ovako laskavo priznanje.Šta mislite o vašoj generaciji?- Bili smo ispred svog vremena. Pre mene u Kuću slavnih ušli su Dražen Dalipagić i Dragan Kićanović, sad je došao red i na mene. Uvek se kasnilo s priznanjima za plejmejkere. Za nas nema statistike, ali smo lideri na terenu.Jeste li srećni?- Malo sam bio razočaran kad je Košarkaški savez Srbije dodeljivao značke a mene na tom spisku nije bilo. Ipak, ovo je mnogo važnije i drago mi je što su drugi prepoznali ono što sam uradio u svojoj karijeri.Kao bivši selektor kako gledate na probleme košarkaške reprezentacije pred EP u Sloveniji?- O tome treba da razmišlja selektor. Teodosić je preterao u narcisoidnosti. Mislim da će ekipa imati bolji timski duh bez njega. Treba da bude primer svima, a ne da se ispucava i troši lopte kako mu padne na pamet. U tim iz moje selekcije su krenula čak sedmorica igrača. Da je bilo pravde, trebalo je da nastavim da radim s njima - zaključio je Moka.

Vujošević i Čović su sujetniKako komentarišete prepucavanje Duška Vujoševića i Nebojše Čovića?- Uvek sam imao drugačije mišljenje od ostalih. Podržavam svaki zdrav duel koji vodi ka rešavanju problema. Međutim, kod njih je proradila sujeta. S jedne strane, razumem Vujoševića, ali i Čovića. To je sve pozitivno dok na terenu postoji pravda. Što se tiče njihovih saopštenja, to je za mene malo strano, kao neko sindikalno prepucavanje - poručio je Slavnić.

Srbi u Kući slavnihRadivoje Korać, Dražen Dalipagić, Dragan Kićanović, Vlade Divac, Ranko Žeravica, Aleksandar Nikolić, Radomir Šaper, Nebojša Popović, Bora Stanković, Zoran Slavnić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track