Dejan Bodiroga: Još patim za Draženom Petrovićem

Dvadeset godina od smrti

Dejan Bodiroga: Još patim za Draženom Petrovićem

Košarka -
Dražen mi je bio rođak, njegova smrt je veliki gubitak za čitavu svetsku košarku, kaže Bodiroga

Samo je Dražen bio Mocart.Tačno pre 20 godina prestalo je da kuca srce jednog od najboljih košarkaša svih vremena. Tog 7. juna 1993. godine, u slupanom „golfu“ na nemačkom auto-putu, završio je život Dražen Petrović, kog su, s pravom, zvali Mocart. Takva je bila njegova igra - prava simfonija na terenu. Mnogi su bili dobri, odlični, ali Dražen je bio samo jedan.Oduševljavao je svakogTo kaže i legendarni Dejan Bodiroga, kom je Petrović bio blizak rođak.- Eh, prošlo je već 20 godina. Dražen je bio avangarda, i to što je radio na parketu oduševljavalo je svakog, pa i mene. Svi koji vole košarku sigurno žale što je prerano otišao - kaže Bodiroga.Dejan priznaje da Draženovi stil i tehnika nikoga nisu ostavljali ravnodušnim i da su mnogi pokušavali da „skinu“ nešto od njegovog arsenala.- Imao je taj krosover, kroz noge, pa iza leđa. Bilo je to izuzetno atraktivno, neviđeno do tada.Bilo je baš strašnoBodirogu je vest o tragediji zadesila pre jednog od uobičajenih treninga Stefanela, ekipe za koju je tad igrao.- Imao sam 20 godina i baš me je pogodila vest koju sam čuo. Jedan takav as tako rano da završi - bilo je strašno. Imao je 29 godina i uspeo je da se izbori za odličan status čak i tadašnjoj NBA ligi. Mislim da je njegova smrt veliki gubitak za košarku - zaključio je Dejan Bodiroga.

Istekla mu lična kartaBizarna stvar u vezi sa smrću Dražena Petrovića vezana je za njegovu ličnu kartu, koja je istekla baš tog dana kad je poginuo. Dražen ju je izvadio 7. juna 1983, a isticala je deset godina kasnije, baš na dan pogibije.

Dražen Petrović♦ Rođen: 22. 10. 1964. u Šibeniku♦ Poginuo: 7. 6. 1993. u Nemačkoj♦ Klubovi: Šibenik, Cibona, Real, Portland, Nju Džersi♦ Uspesi: šampion Evrope (1985, 1986, 1987, 1989), Kup Kupova (1987, 1989), šampion Jugoslavije (1985)♦ Jugoslavija: zlatne medalje (EP 1989, SP 1990), srebrna medalja OI 1988, bronzane medalje (OI 1984, EP 1987)♦ Hrvatska: bronzana medalja OI 1992.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track