OSMEH I OPTIMIZAM: Košarkašice otputovale na Evropsko prvenstvo
Foto: Www.kosarka24.rs

OSMEH I OPTIMIZAM: Košarkašice otputovale na Evropsko prvenstvo

Košarka -
Srpska reprezentacija prvi meč igra protiv Velike Britanije, potom slede dueli protiv Francuske i Letonije

BEOGRAD - Ranim jutarnjim letom za Pariz najbolje košarkašice Srbije otputovale su na Evropsko prvenstvo koje se od 15. do 30. juna održava u Francuskoj.

Naše reprezentativke igraće u Trelazeu, a rivali u grupi C će im pored selekcije domaćina, biti Velika Britanija i Letonija.

"Dugo smo čekali da se plasiramo na neko veliko takmičenje. Idemo da se borimo, damo sve od sebe i da ostavimo srce na parketu. Imamo tešku grupu, Francuska i Velika Britanije su igrale na Olimpijskim igrama u Londonu, Letonija je odličan tim. Mi smo mlada ekipa, sa sedam novih igračica u odnosu na prošlu godinu, za koje verujem da su sa razlogom izabrane u reprezentaciju. Kao kapiten verujem u sve njih, kao i u to da svakoga možemo da iznenadimo, pa i velikog favorita kao što je Francuska. Igraćemo srcem, borićemo se za Srbiju", poručila je Milica Dabović, kapiten reprezentacije.

Boje Srbije na Eurobasketu u Francuskoj braniće: Ana Dabović, Bojana Vulić, Saša Čađo, Dajana Butulija, Ines Ajanović, Ivanka Matić, Jelena Milovanović, Jovana Rad, Milica Dabović, Nevena Jovanović, Sara Krnjić i Tamara Radočaj, dok se u stručnom štabu pored selektorke Marine Maljković, nalaze se još pomoćni treneri Igor Polenek i Bojan Janković, doktor Đorđe Jelić, fizioterapeuti Dušan Đorić i Maja Petrović, tim menadžer Jadranka Trkulja i član komisije za žensku košarku Dragan Ratković.

Prvi meč na prvenstvu Srbija igra u subotu od 12.30 protiv Velike Britanije, dan kasnije sledi duel sa Francuskom (21), a trećeg dana i meč protiv Letonije (15).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track