Žeravica opleo po Ivkoviću!

KRITIČAR - Ne može da oprosti dudi što nije pozvao dvojicu centara

Žeravica opleo po Ivkoviću!

Košarka -
Packa Iskusni stručnjak zamera selektoru Srbije što na spisku igrača za košarkaško EP u Sloveniji nisu Darko Miličić i Boban Marjanović

Da se zna čija je starija!Iskusni stručnjak Ranko Žeravica kazao je da ne može da oprosti selektoru košarkaške reprezentacije Srbije Dušanu Ivkoviću što na širi spisak nije pozvao centre Darka Miličića i Bobana Marjanovića. Nekadašnji jugoslovenski selektor ističe da nije realno da „orlovi“ dođu do medalje na Evropskom prvenstvu u Sloveniji u septembru.- Nisam optimista kad je reč o visokom plasmanu Srbije na EP u Sloveniji. Imam mnogo zamerki na sastav ekipe. Selektor Dušan Ivković se još drži onoga što je zacrtao. Neće da pozove Darka Miličića, što nikako ne mogu da mu oprostim. On je naš najbolji igrač u ovom trenutku. Isto tako, ni Bobana Marjanovića nema na spisku - kazao je Ranko Žeravica na seminaru u Banjaluci i dodao:Nema stručnog saveta- Marjanović je dokazao da je bolji centar od onih koji su u reprezentaciji, ali nema smisla kritikovati jer ne postoji stručni savet. U tom telu bismo se dotakli te teme dotakli i verovatno zahtevali da igrači poput Bobana budu u reprezentaciji.Bivši selektor Jugoslavije otkrio je zašto je košarka na ovim prostorima tako trofejan sport.Šest zlatnih medalja- Mnogi su govorili da je to sportsko čudo i slažem se s tom konstatacijom. Sve do 2002. godine po uspehu smo bili ispred SAD i Rusije. Imamo šest zlatnih medalja sa svetskih prvenstava i olimpijskih igara. To je proizašlo iz entuzijazma naših trenera, koji nisu hteli da kopiraju američke metode - poručio je Žeravica.

Nema klub... Darko Miličić
Nema klub... Darko Miličić

Njega ne voli... Bobi Marjanović
Njega ne voli... Bobi Marjanović

Centri koje je zvao Ivković♦ Nenad Krstić (212 cm, 29)♦ Raško Katić (208 cm, 32)♦ Vladimir Štimac (208 cm, 25)♦ Đorđe Gagić (210 cm, 22)♦ Dejan Musli (212 cm, 22)Centri koji nisu na spisku♦ Darko Miličić (213 cm, 27)♦ Boban Marjanović (222 cm, 24)♦ Milovan Raković (208 cm, 28)♦ Miroslav Raduljica (213 cm, 25)♦ Kosta Perović (218, 28)

Tajna uspeha u selekciji igračaRanko Žeravica je istakao je velika razlika između filozofije evropske košarke i one na prostorima SAD.- Osnov svega je selekcija kroz koju se formiraju igrači. O tome Amerikanci ništa nisu znali. Oni ne prave selekciju, masovnost je ogromna i talenata uvek ima. Šezdesetih godina prošlog veka smo proklamovali ideju da košarku ne može da igra svako, već samo talenti. To smo morali da uradimo jer nismo imali ni dvorane, ni dovoljno igrališta, ni trenere. Naši klubovi su imali dve lopte i bili su srećni kad ih imaju - konstatovao je srpski stručnjak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track