VRAĆA SE: Fil Džeskon ponovo u Lejkersima

Opet uz teren

VRAĆA SE: Fil Džeskon ponovo u Lejkersima

Košarka -
Trener sa 11 NBA prstenoova biće savetnik Majka D'Antonija

Legendarni NBA trener Fil Džekson vratiće se u stručni štab Los Anđeles Lejkersa, ali samo kao savetnik prvom stručnjaku Majku D’Antoniju.

Ćerka preminulog vlasnika Lejkersa Džerija Basa, Džini, obratila se navijačima “Jezeraša” rečima da će Džekson uvek biti deo organizacije kluba.

“On je uvek deo Lejkersa, bez obzira da li ima zvaničnu funkciju ili ne. Džim Bas i Mič Kupčak znaju da će se Fil uvek naći ukoliko je potrebna pomoć ili podrška”, izjavila je Basova.

Generalni menadžer Lejkersa Mič Kupčak potvrdio je da on i Džekson u poslednje vreme sve češće razgovaraju o stvarima koje se tiču kluba.

“Ne znam zašto on ne radi u nekom NBA klubu, jer svakako može mnogo toga da ponudi. Čak i ako nema zvaničnu funkciju kod nas, on je u neku ruku savetnik”, rekao je Kupčak.

Konačno, oglasio se i sam Džekson, koji je pre dva meseca imao savetničku ulogu i u Detroit Pistonsima.

“Ne očekujem da se oni oslone na mene što se tiče davanja informacija. Moje je da ih ponudim. Pitali su me da li bih mogao na neki način da budem u organizaciji, pristao sam i ostaje samo da se potrudim da što bolje uradim poverene zadatke”, naveo je stručnjak koji je u karijeri osvojio 11 šampionskih prstenova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track