POKIDALE VICEŠAMPIONA SVETA: Košarkašice u četvrtfinalu Eurobasketa

Melju sve pred sobom

POKIDALE VICEŠAMPIONA SVETA: Košarkašice u četvrtfinalu Eurobasketa

Košarka -
Srpski tim prosto samleo drugu reprezentaciju na svetu i ušao među osam najboljih na Evropskom prvenstvu
1 / 7

VENDESPAS - Košarkašice Srbije napravile su još jednu veliku senzaciju i plasirale se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Izabranice Marine Maljković savladale su Češku u meču 3. kola grupe F rezultatom 75:59 (15:11, 21:4, 13:15, 26:29).

Srbija u četvrtfinale ide kao drugoplasirana ekipa, a rivala će saznati u ponedeljak posle mečeva poslednjeg kola u grupi E. Potencijalni rivali su Italija, Crna Gora ili Švedska.

Meč je na programu u sredu od 20 časova u mesti Orši.

Važnost meča nije sputala naše košarkašice. Sada već prepoznatljiva odbrana odlično je funkcionisala od prve sekunde meča, a kako je vreme odmicalo i napad je bio sve ubojitiji.Trojkom Čađo Srbija na isteku prvih deset minuta stiže do prednosti 15:11.Ono što je viđeno u drugoj četvrtini verovatno je primer za udžbenike. Jednom rečju - dominacija. Čehinje su postigle prva dva poena u četvrtini, a potom za preostalih devet minuta još samo dva, i to sa linije penala. Serija 14:0 i vođstvo na poluvremenu 36:15.Serija 10:0 na startu trećeg perioda donela je Srbiji najubedljiviju prednost na meču - 46:18, u 23. minutu.Da Čehinje nisu uzalud vicešampionke sveta pokazalo se u narednih desetak minuta meča. Prvo su uzvratile serijom 10:0, potom 9:0 na startu poslednjeg perioda, da bi posle poena Zrustove u 33. minutu stigne na minus deset - 51:41. Period u kome smo se pomalo pribojavali prekinula je Jovana Rad trojkom, a sve posle toga bilo je opet u znaku Srbije.U velikom stilu, prava raspodija srpskog tima, još jedna trojka Jovane Rad, potom i Jelene Milovanović sa devet metara, doneli su Srbiji ubedljivu pobedu i veliku radost posle plasmana u četvrtfinale.

SRBIJA: Tamara Radočaj 5 (4sk), Bojana Vulić 4 (4sk), Saša Čađo 3, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović 13 (8sk), Dajana Butulija 9, Ivanka Matić, Ines Ajanović, Milica Dabović 17 (6sk), Ana Dabović 8 (5as), Jovana Rad 14 (6sk). Marina Maljković. ČEŠKA: Zrustova 15, Bortelova 4, Hanusova, Burgrova 7, Bartonova 2, Hejdova, Elhotova 5, Vyoralova 9, Kulichova 12, Peckova, Hindrakova 5. Trener: Lubor Blazek.

http://www.youtube.com/watch?v=_2elhvSj9ck

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track