SUPERSTAR: Filip Vukosavljević, Srbin car Maldiva!

Egzotika vanzemaljac na ostrvu Palmi

SUPERSTAR: Filip Vukosavljević, Srbin car Maldiva!

Košarka -
Košarkaš je zbog basketa i tetovaža postao prava atrakcija u ovoj egzotičnoj ostrvskoj državi

Misle ljudi da je stig‘o Lebron.Kad je Filip Vukosavljević, verovatno srpski košarkaš s najviše tetovaža na telu, odlučio da zaigra basket na Maldivima, nije imao pojma šta ga tamo čeka. Činjenica da stanovnici te zemlje zbog religije ne smeju da se tetoviraju nije bila baš prijatna, ali za kratko vreme je Filip postao superstar.Zabija po 50 poenaNe samo što je na nekoliko probnih utakmica igrao zabijao po 40 ili 50 poena već ga zbog iscrtanog tela startuju gde god da se pojavi.- Moj dolazak na Maldive je slučajnost. Imam prijatelja Nikolu Kugu, on ceo život igra po egzotičnim destinacijama. Pozvao me je klub koji se zove Bous, oni su ušli u prvu ligu i prvi put su rešili da dovedu stranca. Zanimljivo je to da je klub organizovala i stvorila lokalna banda, pa i nisu baš popularni ovde u savezu - uz osmeh priča Vukosavljević.Kad se na nekom javnom mestu u gradu Maleu pojavi čovek od 205 centimetara, stanovnicima se čini da je sleteo vanzemaljac:Kao Bijonse- Mene stvarno doživljavaju kao da nisam s ove planete. Ovo je muslimanska zemlja i kod njih su tetovaže strogo zabranjene, tako da imam status zvezde. Slikanje na ulici, pogledi, pozdravi... verovatno isto kao kad bi Bijonse prošetala Knezom - e tako je meni ovde. Prava sam atrakcija, jedni me se plaše kad me vide, dok drugi prilaze i ispituju odakle sam, šta radim. Ovde nema visokih ljudi, svi su niski i crni, tako da im ja dođem kao neko čudo, jer ovde nema mnogo turista.

Liga im je slaba, samo trčeFilip kaže da košarka na Maldivima nije na profi-nivou i da u zemlji postoje samo dva bolja kluba: - Ostalo je sve smešno. Igra se amaterski, vidi se da žele više i da ulažu. Inače, svi su mali rastom, tako da samo trče i ništa više. Bilo mi je teško da se snađem prve dve utakmice jer je ovo kao ulični basket, uzmeš loptu i udri na koš. Ja, koji igram na poziciji centra, sad igram pleja i bek-šutera, pošto je nemoguće igrati ispod koša, odmah su trojica na tebi.

Idem i na Šri LankuVukosavljević je po završetku sezone u Bugarskoj žestoko trenirao s kondicionim trenerom Aleksandrom Kulašem, a još nije siguran gde će nastaviti karijeru.- Ovaj turnir traje do 7. jula, već imam poziv da se vratim i naredne godine, tako da se nadam povratku. Dobio sam poziv za turnir na Šri Lanci, pa ću najverovatnije otići tamo, ali nameravam da se vratim u Evropu ako bude dobrih ponuda. Već imam nekoliko s Kipra, ali sačekaću jos malo - kaže Filip.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track