HEROINE BEZ MEDALJE: Košarkašice Srbije četvrte u Evropi

Evropsko prvenstvo

HEROINE BEZ MEDALJE: Košarkašice Srbije četvrte u Evropi

Košarka -
Turska je u meču za bronzu bila bolja 71:92 (24:21, 20:22, 12:23,15:26)
1 / 5

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, nije lišena pomoći povređene Ane Dabović uspela da se posle 22 godine domogne medalje na Evropskom prvenstvu, koje se završava u Francuskoj.Turska je u meču za bronzu bila bolja 71:92 (24:21, 20:22, 12:23,15:26).

Meč je u prvom poluvremenu bio dosta izjednačen, igralo se koš za koš, ali je najveći razlog rezultatske "klackalice" bio u problemima koje je naš tim imao prilikom zatvaranja skoka, jer je Turska osvojila veliki broj lopti posle promašaja u napadu koje je pre svih pokupila Kuanita Holingsvort.

Turska je početkom trećeg kvartala prvi put ostvarila opipljiviju prednost (49:54), pa je selektorka Maljković morala da zatraži minut odmora. Nestalo je sigurnosti u napadu., što je protivnik iskoristio i u prvih šest minuta napravio seriju 18:5 i stekao dvocifrenu prednost, koja je pred poslednji kvartal iznosila 66:56.

U poslednjih 10 minuta Srbija nije usepela da se rezultatski primakne rivalu, ali bez obzira na to, ekipi koju je pre dve godine okupila selektorka Marina Maljković treba čestitati na prikazanoj borbenosti, rezultatima i plasmanu na Svetsko prvenstvo na kom je naša zemlja poslednji put nastupala 2002.godine u Kini.

http://www.youtube.com/watch?v=c7hqd7h0PBU

Tekstualni prenos

U poslednejm kvartalu Srbija, bez povređene Ane Dabović nije imala snage za preokret, pa je Turska rutinski privela meč kraju.

Četvrta četvrtina

Dva poena za protivnika, koji vodi 66:56

Nova trojka za Tursku, a potom i uspešna bacanja Milice Dabović 56:64

Trojka Milice Dabović 61:52, a potom i dva poena Tamare Radočaj 54:61

Napad nam ne funkcioniše, a imamo mnogo pokušaja za tri poena i problem sa skokom.

Turska bolje otvara drugo poluvreme i stiče osam poena prednosti 59:49

Treća četvrtina

Tamara Radočaj poentira 43:42 za Srbiju na poluvremenu

Čitava četvrtina protiče u promenama rezultata i brzoj igri na obe strane. Srbija ima malo problema sa defanzivnim skokom a pod košem nam velike probleme pravi naturalizovana Amerikanka Kuanita Holingsvort

Igra se poen po poen, ekipe se smenjuju u vođstvu.

Druga četvrtina

Na kraju prve deonice 24:21, moramo paziti da ne gubimo lopte

Sve vreme prve četvrtine Srbija ima prednost, koja je u jednom trenutku iznosila sedam poena 16:9.

Naš tim je znatno oslabljen na ovom meču, jer selektorka Marina Maljković zbog povrede kolena neće moći da računa na jednu od najboljih igračica našeg tima - Anu Dabović.

Prva četvrtina

Izabranice selektorke Marine Maljković daće poslednje atome snage kako bi ušle u istoriju kao prva generacija u čiju čast se zavijorila srpska zastava na pobedničkom postolju.

Poslednja prepreka novih junakinja srpske sportske javnosti biće vicešampionke Evrope - selekcija Turske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track