Četiri srpske ekipe u regionalnoj ligi košarkašica
Foto: Www.kosarka24.rs

Četiri srpske ekipe u regionalnoj ligi košarkašica

Košarka -
Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina i Radivoj Korać predstavljaće Srbiju jadranskoj ligi za košarkašice

BEOGRAD - Na sastanku borda Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL) utvrđen je kalendar takmičenja za sezonu 2013/14.

U predstojećoj sezoni regionalnu ligu za košarkašice činiće 12 klubova koji će biti podeljeni u dve grupe sa po šest ekipa. Prve četiri iz svake grupe ulaze u četvrtfinale, a pobednici tih serija igraće na Fajnal-foru 5. i 6. marta naredne godine.

Srbiju će predstavljati četiri ekipe Partizan, Vojvodina, Radivoj Korać i Crvena zvezda. U grupi A nalaze se Partizan, Vojvodina, Triglav (Slovenija), Grosuplje (Slovenija), Medvešćak (Hrvatska) i Mladi Krajišnih (BiH). U grupi B nalaze se Radivoj Korać, Crvena zvezda, Celje (Slovenija), Čelik (BiH), Sloboda (BiH) i Budućnost (Crna Gora).

Prvo kolo na programu je 10. oktobra, a sve četiri srpske ekipe će biti domaćini. Partizan će ugostiti Medvešćak, Vojvodina Grosuplje, Radivoj Korać će dočekati Budućnost, a Crvena zvezda Slobodu iz Novog Grada. Večiti derbi moguć je u četvrtfinalu. Titulu brani ekipa Partizana, koja je prošlu sezonu završila bez poraza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track