SRUŠILE RUSIJU: Košarkašice Srbije u polufinalu EP
Foto: Fiba

Vukovar im srećan

SRUŠILE RUSIJU: Košarkašice Srbije u polufinalu EP

Košarka -
Srpkinje vodile gotovo svih 40 minuta i savladale jednog od glavnih favorita za medalju
1 / 3 Foto: Fiba

VUKOVAR - Košarkašice Srbije, igračice do 18 godina, plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Hrvatskoj. Izabranice selektora Zorana Kovačića savladale su u Vukovaru Rusiju rezultatom 72:62 (18:17, 17:10, 18:15, 19:20).

Maestralne partije pružile su Aleksandra Crvendakić sa dabl-dabl učinkom 21 poen, 15 skokova, Dragana Stanković 20 poena, devet skokova i Sanja Mandić 14 poena, šest skokova.

Srpkinje će u subotu od 18.15 igrati u polufinalu u Vukovaru protiv pobednika četvrtfinalnog meča Francuska - Turska.

"Pred ovakvim navijačima u Vukovaru, mi jednostavno ne smemo da odigramo slabo i izgubimo. Imali smo izvanrednu podršku, ali smo i prikazali sjajnu igru. Da ne spominjem učinak naših najboljih igračica, jer su i one koje imaju epizodne uloge odigrale za Oskara. Nije bilo slabog mesta u našem timu, praznih minuta, kao ni nepotrebnih grešaka i brzopletosti kao što smo znali da radimo na nekim prethodnim mečevima. Danas su devojke odigrale gotovo savršeno. Ne znam šta je bilo bolje u našoj igri, odbrana, šut ili skok igra. Iako su Ruskinje u proseku mnogo više od nas imali smo čak 11 uhvaćenih lopti više od njih. Što uz 19 osvojenih lopti dovoljno govori sa kolikom su željom i entuzijazmom igrale naše reprezentativke" - istakao je Zoran Kovačić, selektor ženske U18 reprezentacije Srbije.SRBIJA: Ćorda 4, Stevanović, Rodić, Piper 6, Luković, Spasojević, Mandić 14, Crvendakić 21, Maletić 4, Vojinović 3, Stanković 20, Ćirić.RUSIJA: Levčenko 9, Ilinova, Safonova, Kolosovskaja 19, Fedorova 7, Šomodi 14, Komarova 2, Degtiarskaja, Sema 4, Šukina, Šćetina 7.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track