LUKA MITROVIĆ: Velika čast je raditi sa Dudom!
Foto: FIBA

Stekao veliko iskustvo

LUKA MITROVIĆ: Velika čast je raditi sa Dudom!

Košarka -
Velika čast za mladog igrača da radi sa takvim trenerom kao što je Dušan Ivković

BEOGRAD - Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je danas da je bio iznenađen pozivom za pripreme reprezentacije Srbije i da će mu treninzi sa najboljim srpskim košarkašima biti veliko iskustvo i podstrek za nastavak karijere.

"Pomalo sam neočekivano dobio poziv u A selekciju. Bio sam iznenađen pošto je velika čast za mladog igrača da radi sa takvim trenerom kao što je Dušan Ivković i da trenira sa ekipom koja će igrati na EP u Sloveniji. Ubeđen sam da će mi to mnogo pomoći ove sezone", rekao je Mitrović za klupski sajt.

Mitrović je tokom leta na prijateljskim utakmicama debitovao za reprezentaciju Srbije. Tokom priprema ekipa Srbije odigrala je 11 utakmica, a Mitrović je igrao na šest mečeva na kojima je u proseku postizao 2,1 poena, 1,8 skokova i jedne asistencije.

Selektor Dušan Ivković juče je saopštio da Mitrović i Nemanja Dangubić neće nastaviti pripreme, ali da oni, sve do puta za Sloveniju, ostaju na raspolaganju reprezentaciji.

Mitrović je rekao da je bez razmišljanja prihvatio poziv selektora i da će mu treninzi sa najboljim srpskim košarkašima mnogo značiti u nastavku karijere.

"Činjenica da sam bio u konkurenciji naših najboljih igrača mi mnogo znači. Debitovao sam za seniorski tim, za mene je to velika stvar i podstrek da nastavim više da radim. Nisam se izborio za mesto u timu, ali stečeno iskustvo će mi mnogo značiti. Mlad sam i nadam se da će biti vremena da igram za reprezentaciju na narednim velikim takmičenjima", rekao je Mitrović.

On je ocenio da je njegov saigrač iz Zvezde Raško Katić na pripremama reprezentacije velikim zalaganjem pokazao kako bi trebalo da se radi na svakom treningu i da je 33-godišnji centar veliki uzor mladim igračima. Posle rada sa reprezentacijom Mitrović će se priključiti saigračima iz Zvezde na pripremama na Zlatiboru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track