OSIROMAŠILI: KS BiH pozajmio novac od igrača

Evrobasket

OSIROMAŠILI: KS BiH pozajmio novac od igrača

Košarka -
Đedović je, navodno, pozajmio 10.000 konvertibilnih maraka

Finansijske probleme uoči odlaska na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, Košarkaški savez Bosne i Hercegovine morao je da rešava pozajmicama.

Mediji prenose da je novac pozajmljen od reprezentativca Nihada Đedovića, od ovog leta člana Bajern Minhena, kao i od nekih prijatelja Saveza.Đedović je, navodno, pozajmio 10.000 konvertibilnih maraka (oko 5.000 evra)."Nije Đedović jedini od koga smo pozajmili novac kako bismo finansirali poslednje troškove na Eurobasketu. Uzeo sam pozajmicu i od još jednog svog prijatelja, u iznosu od 20.000 maraka (oko 10.000 evra). I Igor Stojanović, direktor reprezentacije, od svog prijatelja pozajmio je 10.000 maraka. Morali smo da pozajmljujemo, jer nismo imali rešenja. Od države Bosne i Hercegovine, odnosno Saveta ministara za nastup na Evropskom prvenstvu u Sloveniji dobili smo jednu čitavu nulu, da ne kažem nešto vulgarno", otkrio je generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović.Reprezentacija Bosne i Hercegovine takmičenje u Sloveniji završila je u prvom krugu, pošto je bila četvrta u Grupi B, iza Srbije, Letonije i Litvanije, a ispred Crne Gore i Makedonije.

Ovo nije prvi put da košarkaši pomažu reprezentativne akcije. Argentinci su 2002. godine a i ranije finansirali kompletne prirpreme i troškove odlaska na velika takmičenja (čak i opremu), a nisu uzimali premije za osvojene medalje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track