ANA DABOVIĆ: Zahvaljujući Novaku Amerikanci znaju da nisam iz Sibira!
Foto: Dragan Kadić

Srpska heroina

ANA DABOVIĆ: Zahvaljujući Novaku Amerikanci znaju da nisam iz Sibira!

Košarka -
Najbolja košarkašica Evrobasketa u Mađarskoj, srpska reprezentativka Ana Dabović, otkrila je da Amerikanci na nas gledaju kao na sportsku naciju

Pre dolaska u tursku ekipu Jakin Doga, Ana je igrala u Sjedinjenim Američkim Državama za WNBA ekipu Los Anđeles Sparks, gde se sjajno snašla.

"Ljudi iz Los Anđelesa nisu očekivali da ću se tako brzo uklopiti u jedan novi sistem košarke, u novi način života. Na terenu mi je sve išlo kako treba. Zbog svega razmišljam i da se vratim u Ameriku. Odluku ću doneti za nekoliko meseci", rekla Dabovićeva.

Ana je otkrila da su u početku mislili da dolazi iz Sibira, ali zahvaljujući najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću Amerikanci sada znaju za Srbiju.

"Gledaju nas kao na sportsku naciju. Dešavalo se da me u početku povezuju sa Sibirom, a ne Srbijom, ali kad im pomenem Novaka Đokovića, Vlade Divca ili Peđu Stojakovića, tu dileme više nema. Tek tamo sam mogla da se uverim koliko je Nole učinio na imidžu naše zemlje. I za njih je on jedan od najboljih sportista današnjice", rekla je za "Alo" srpska košarkašica.

Podsetimo, košarkašice Srbije su u subotu deklasirale selekciju Nemačke sa 100:57 u prvom meču kvalifikacija za Evrobasket 2017. godine, a sjajna Ana Dabović je meč završila sa 17 postignutih poena.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track