VUJOŠEVIĆ O MARIĆU: Ako pristane na naše uslove vratiće se u Partizan
Foto: Fonet

Đumić, za sada, jedino pojačanje

VUJOŠEVIĆ O MARIĆU: Ako pristane na naše uslove vratiće se u Partizan

Košarka -
I dalje je aktuelna potraga za organizatorom igre, kaže za Kurir sportski direktor crno-belih Dragan Todorić

Iako je svaki navijač Partizana s oduševljenjem primio vest o mogućem povratku Aleksa Marića u Partizan, pa se kasnije razočarao vešću da od toga nema ništa, kako je rekao trener Duško Vujošević ta priča još nije završena.

"Nije isključeno da se to i desi, postoji mogućnost... Ali, to znači da bi morao da pristane na neku našu finansijsku situaciju kakva jeste. Ona je veoma teška. Ako Marić pristane na ovu tešku ekonomsku situaciju i neku veoma malu zaradu, koja neće biti redovna, nije isključeno da dođe do dogovora. Već smo kontaktirali njegovog menadžera", poručio je Vujošević.

Srbin iz Australije završio je epizodu u Galatasaraju i postaje slobodan igrač, pa je ponovo aktuelan njegov dolazak u Humsku. Za razliku od ranijih priča na tu temu, sada postoji nekoliko ozbiljnih razloga zbog čega bi kockice mogle da se slože.

Partizanu treba iskusan centar, Aleks obožava Beograd...Ipak, najveća prepreka je loša finansijska situacija crno-belih, a Marić, navodno, ima ponude iz stabilnijih klubova.

- Nema ništa od toga - kratko je tokom dana prokomentarisao vest o Mariću sportski direktor Partizana Dragan Todorić, a na pitanje da li je i dalje aktuelna potraga za plejmejkerom, odgovorio je:

- Jeste, ali kada bude nešto konkretno, čućete.

Inače, ugovor sa Partizanom potpisao Božo Đumić, koji je stigao kako bi popunio prazninu koji je napravio Đorđe Gagić, a zadužio je i njegovu "četrnaesticu".

(P. G.)

Đumić u Partizanu do juna 2017. godineDoskorašnji košarkaš Vojvodine Božo Đumić potpisao je danas dvoipogodišnji ugovor sa Partizanom, šaopšteno je na zvaničnom sajtu crno-belih.

Đumić će u Partizanu zameniti Đorđa Gagića koji je raskinuo saradnju sa srpskim šampionom.

"Prezadovoljan sam i presrećan što sam potpisao ugovor sa Partizanom. Mnogo mi znači da mi je jedan tako veliki klub uputio poziv za nastavak karijere. Želim da napredujem i daću sve od sebe", rekao je Đumić

On se prvom timu Partizana priključio u petak i nosiće crno-beli dres sa brojem 14, koji je do sada bio u Gagićevom vlasništvu.

"Moje ambicije se poklapaju sa ambicijama kluba i želim da pružim što više da pomognem timu da ih ispuni. Saigrače sam upoznao već prvi dan. Odmah, od prvog susreta su me prihvatili, izašli su mi u susret, sve je sasvim u redu od samog početka", rekao je Đumić.

Đumić ima 23 godine, visok je 208 centimetara, a u dosadašnjem toku Košarkške lige Srbije na 12 utakmica prosečno je beležio 10,8 poena i 4,5 skoka za skoro 20 minuta na parketu. Prethodno je igrao za Napredak i novosadski Junior.

Bio je član kadetske i juniorske reprezentacije Srbije na Evropskim prvenstvima Italiji 2008. i Litvaniji 2010. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track