Vujošević: Zvezda je htela da otme Gagića, spletkari se da Marić ne zaigra za Partizan
Foto: Saša Pavlić

Trener crno-belih o svemu pomalo

Vujošević: Zvezda je htela da otme Gagića, spletkari se da Marić ne zaigra za Partizan

Košarka -
Trener Partizana je dodao da su poslednjih dana sa Gagićem pregovarali Metalac i Crvena zvezda, ali da je on odbio crveno-bele jer se napravila velika tenzija oko toga, pa je potpisao za turski Gacijantep

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da će njegova ekipa igrati u Kupu Radivoja Koraća, koji se održava od 19. do 22. februara u Nišu.Trener crno-belih je posle odlaska Đorđa Gagića, koji je zatražio raskid ugovora zbog neisplaćenih zarada, rekao da postoji mogućnost da Partizan ne igra kup. "Mi ćemo učestvovati na Kupu. Ja sam rekao sam da postoji mogućnost da čak i ne odemo u Niš. Zašto? Pa neki mediji su počeli da opravdavaju taj Gagićev potez kao sasvim razumnjiv, jer nije isplaćen do kraja, odnosno, duguje mu se više od 60 dana. Onda sam ja rekao ako je moralno ono što je on uradio, verovatno bi bilo moralno da mi uopšte ne igramo Kup, jer smo plaćeni mnogo manje od Gagića, stručni štab i igrači. Ne smatram normalnim da se njegov postupak proglašava razumnim sa aspekta timskog sporta, odnosa drugih dugovanja, sticanja afirmacije, ulaganja u njega, momenta koji je izabrao. Onda bi postupak ove cele grupe da uopšte ne ode u Niš bio još moralniji, zar ne? Normalno, mi to nećemo uraditi jer imamo obavezu prema navijačima koji nam daju nezapamćenu podršku, ali imamo obavezu i prema nama samima. Svom trudu koji ulažemo želimo da damo smisao. Imamo obavezu prema navijačima, koji nas podržavaju na nezapamćen način, ali i prema sebi jer želimo da se ponašamo časno i da uloženom trudu na treninzima damo smisao ostvarivanjem određenih rezultata", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je dodao da su poslednjih dana sa Gagićem pregovarali Metalac i Crvena zvezda, ali da je on odbio crveno-bele jer se napravila velika tenzija oko toga, pa je potpisao za turski Gacijantep."Svaki čovek stoji iza svojih dela i odluka. Gagić je to odbio govoreći da bi se digla prevelika tenzija da je prešao u Zvezdu. Da vam ne govorim sad gde su vođeni pregovori i koliko mu je Zvezda nudila mesečno. Ali nije Zvezda odgovorna što je on otišao, nego sponzori, odnosno oni koji su ih sprečili da nam budu sponzori. Kriv je i Gagić što je u celoj toj situaciji pokazao da ima nisku tačku topljenja. Normalno, sada naši konkurenti gledaju kako da profitiraju, da proizvedu lošu motivisanost ekipe. Rade svoj posao u skladu sa svojim interesima i moralnim karakteristikama."Vujošević je naveo da će košarkaš Galatasaraja Aleks Marić u toku dana da se izjasni o mogućem dolasku u Partizan."Njegov menadžer tvrdi da papir o raskidu ugovora Marić još nije dobio. Što se tiče Atamana, on ima stav, ali nije njegov posao da izdaje taj papir. Simptomatično je što su neki mediji potencirali da je Marićev dolazak gotova i sigurna stvar. Otprilike, tolika blagonaklonost ima želju da nekog uspava, pa da ga u snu prikolje. Igraju se igre da on ne igra za nas na Kupu. Nije netačno da je dobio ponudu od AEK ili da je tako predstavljeno, s tim što nije logično jer je taj glub popunjen na centarskoj liniji. Marić u najkraćem roku treba da se izjasni da li, od onog momenta kada formalno postane slobodan, želi da bude član Partizana pod realnim uslovima. Tako da to još nije izvesno."Košarkaši Partizana igraće u subotu od 17 sati utakmicu protiv Cibone u 22. kolu Jadranske lige. "Idemo s ambicijama da dobijemo. Svesni smo da je Cibona oslabljena odlaskom trojice igrača, ali oni to nadoknađuju entuzijazmom i povećanim angažovanjem. U prošlom kolu protiv Cedevite imali su veliku šansu za pobedu, ali su zbog slobodnih bacanja u završnici izgubili. To dovoljno opominje o njihovom kvalitetu, igri i borbenosti. Daćemo sve da dobijemo utakmicu i dođemo u priliku da na što boljoj poziciji sačekamo plej-of", rekao je Vujošević.

Sat vremena posle konferencije za medije, Košarkaški klub Partizan izdao je saopštenje u kojem obaveštava javnost da nije došlo do dogovora sa Aleksandrom Marićem.

"Obaveštavamo javnost da zvanični razgovori između kluba i našeg bivšeg igrača Aleksandra Marića nisu dali pozitivan rezultat i on neće nastaviti svoju karijeru u Partizanu.

Aleksu želimo sve najbolje u daljoj profesionalnoj karijeri."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track