00:39

ALBERT NAĐ O ŠANSI KOJU SRBIJA IMA U KATARU: Statistika znači, ali nije presudna, U SPORTU PONEKAD TREBA BITI ALAV!

kurir tv

NAĐ ZA KURIR: NEKI VIŠE NIKAD NEĆE IMATI OVAKVU ŠANSU! Nekad je dobro biti alav, odlično je što je Mitrović u avionu za Katar

Mundijal 2022 -

Albert Nađ, bivši fudbaler, a sadašnji trener ostavio je svoj komentar za predstojeći Mundijal.

Bivši reprezentativac Srbije je gostovao u "Pulsu Srbije" gde je iz različitih perspektiva obrazložio faktor koji može da podigne samopouzdanje kod igrača i selektora.

Srbija je u grupi G, zajedno sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom. Iako "na papiru" statistika nije najsjajnija u prvom meču protiv reprezentacije iz Južne Amerike, bivši fudbaler napominje da statistika nije odlučujuća.

Albert Nađ
foto: Kurir televizija

- Statistika uvek nešto znači, ali ne mora da bude presudna. Bitno je da su oni svesni da idu na Svetsko prvenstvo, pojedinci možda imaju priliku koju neće imati nikad više. Svesni su da mnogo toga mogu da urade na individualnom i na kolektivnom planu, a Piksi je bio na dva Svetska prvenstva i tačno zna šta znači to turnirsko takmičenje, vrlo teško i zahtevno, utakmice se igraju na 4 dana - rekao je Nađ.

Nakon toga se osvrnuo na to da li su igrači gordi ili skromni, to je bila referenca na izjavu selektora Dragana Stojkovića Piksija "Volim potrebnu skromnost, a ne bespotrebnu gordost".

Dragan Stojković Piksi
foto: Nenad Kostć

- Ja ne znam koliko su oni gordi, a koliko skromni, ali u svetu sporta po neki put bi trebalo da budeš alav, da veruješ u sebe i u svoje saigrače. Ja ću biti zadovoljan da oni daju svoj maksimum u tom momentu - rekao je Nađ.

Komentarisao je povredu Aleksandra Mitrovića i činjenicu da je ipak otputovao u Katar.

- Čim je otišao tamo znači da će doprineti, možda ne bude igrao prvu utakmicu. Mitar je pre svega najbolji strelac u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala, mnogo je bitan, ne samo zbog kvaliteta i postizanja golova, već i zbog ambijenta i atmosfere koju stvara.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurur.rs

Bonus video:

01:19

Piksi spakovao talične čarape

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track