PROBLEMI ZA ŠPANIJU UOČI MUNDIJALA: Enrike pozvao Baldea umesto povredjenog Gaje
Foto: EPA/Domenic Aquilina

katar 2022

PROBLEMI ZA ŠPANIJU UOČI MUNDIJALA: Enrike pozvao Baldea umesto povredjenog Gaje

Mundijal 2022 -

Selektor fudbalske reprezentacije ŠpanijeLuis Enrike pozvao je danas beka Barselone Alehandra Baldea kao zamenu za povređenog igrača Valensije Hosea Gaju za Svetsko prvenstvo u Kataru.

"Nakon potvrde o povlačenju Hosea Gaje zbog povrede, stručni štab je odlučio da ga zameni Aleks Balde. Luis Enrike je uzeo u obzir njegov sjajan početak sezone", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Španije.

Balde je trenutno sa selekcijom Španije do 21 godine, koja večeras u Sevilji igra protiv Japana. Prema pisanju štampe, on bi nacionalnom timu trebalo da se pridruđi u subotu, četiri dana pre prvog meča Španije protiv Kostarike u sredu.

Hose Gaja je povredio desni skočni zglob na treningu reprezentacije u sredu u Amanu, uoči prijateljske utakmice protiv Japana. Iako su prve informacije govorile da će on ostati sa nacionalnim timom, ipak će propustiti Mundijal u Kataru.

Balde, koji je 18. oktobra proslavio 19. rodjendan, do sada nikada nije pozvan u A selekciju. ; Španija će igrati u Grupi E sa Kostarikom, Japanom i Nemačkom

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track