SUPERMOĆNA ENGLESKA UNIŠTILA IRAN: Već imamo ozbiljnog kandidata za BOGINJU! Fudbal za pamćenje u režiji Kejna i ekipe
Foto: Profimedia

KATAR 2022

SUPERMOĆNA ENGLESKA UNIŠTILA IRAN: Već imamo ozbiljnog kandidata za BOGINJU! Fudbal za pamćenje u režiji Kejna i ekipe

Mundijal 2022 -

Engleska je u drugom meču Mundijala deklasirala Iran rezultatom 6:2.

Pokazali su Englezi svu raskoš koju poseduju u napadu, ali i određene slabosti odbrane.

U ranoj fazi duela došlo je do teškog sudara u šesnaestercu Irana, u kojem je veoma loše prošao golman Bejranvand. Doživeo je tešku povredu nosa. Prekid je trajao skoro 15 minuta, zbog čega je prvo poluvreme produženo za 14 minuta.

golman Irana
foto: Profimedia

Nakon ove pauze, Engleska je krenula da dominira terenom, a ubrzo su to i iskoristili.

U 35. minutu Šo je sjajno centrirao, a Džud Belingem visoko skočio i zakucao loptu u mrežu rezervnog golmana Hoseinija.

Osam minuta kasnije najlepši gol na utakmici postigao je Saka, kada je šutirao iz šesnaesterca i pogodio rašlje.

Sterling je u prvom minutu nadoknade doneo ubedljivu prednost Engleskoj, tako da se na poluvreme otišlo sa rezultatom 3:0.

Selektor Irana otvorio je drugo poluvreme sa trostrukom izmenom, ali nije to mnogo pomoglo njegovom timu.

Engleska, Iran
foto: Profimedia

Saka drugim golom na utakmici donosi Engleskoj 4:0 u 62. minutu, a tri minuta kasnije Taremi postiže počasni gol za Iran.

Tu ipak nije bio kraj, jer je Rašford u 71. minutu, odmah po ulasku u igru postigao i peti gol za Englesku. U nastavku su Englezi mirno privodili utakmicu kraju, da bi u 90. minutu Griliš na asistenciju Vilsona doneo i šesti gol za Gordi Albion.

Neverovatan podatak da je drugo poluvreme produženo za 10 minuta i pored ubedljive prednosti Engleske, tako da je ukupna nadoknada na ovom meču bila 24 minuta, a igralo se i duže od toga.To su iskoristili Iranci i postigli gol iz penala u 103. minutu. Taremi je bio strelac, drugi put na meču.

Ovako dominantnom pobedom Engleska je iskazala jasnu kandidaturu za titulu, dok Iranu ostaje nada da mogu nešto više da urade protiv SAD-a i Velsa.

TOK MEČA:

Grupa B, Engleska - Iran 6:2

Kraj utakmice.

90. + 13. minut - GOOL, Taremi, 6:2. Siguran je iz penala napadač Porta.

90. + 12. minut - Penal za Iran.

90. + 10. minut - Mogao bi biti penal za Iran. Bila je gužva u šesnaestercu nakon koje je pao igrač Irana. Gledaće se VAR.

90. + 8 minut - Sardar Azmun pogađa prečku. Velika šansa je ovo bila za Iran. Dobra reakcija Pikforda u ovoj situaciji.

90. + 1. minut - Igraće se čak 10 minuta nadoknade.

90. minut - GOOOL, 6:1, Griliš. Vilson prolazi po desnoj strani i dodaje za Griliša, koji je imao lakši deo posla da pošalje loptu u mrežu.

87. minut - Engleska mirno privodi utakmicu kraju.

78. minut - Ulazi Sardar Azmun u igru i dobija ovacije. Igru je napustio Nurolahi.

77. minut - Šansa za Taremija, šutirao je iskosa ali preko gola.

76. minut - Kalum Vilson ulazi umesto Kejna. Nije se kapiten Engleske danas upisao u strelce, ali je imao dve asistencije.

71. minut - GOOOL - 5:1, Rašford. Tek što je ušao u igru, koristi asistenciju Kejna i vraća četiri gola razlike svojoj ekipi sigurnom završnicom.

70. minut - Četvorostruka izmena u Engleskoj. Izašli su Megvajer, Saka, Sterling i Maunt, a zamenili su ih Rašford, Griliš, Foden i Dajer.

65. minut - GOOOL - 4:1, ne predaje se Iran. Fenomenalna akcija Irana po desnoj strani i sjajna završnica Mehdija Taremija. Izigrani su Megvajer i Stouns u ovoj situaciji. Asistencija za Golizadeha.

63. minut - Torabi ulazi umesto Mohamadija.

62. minut - GOOL, 4:0 za Englesku. Prošao je Bukajo Saka kroz odbranu Irana kao u slalomu, a zatim šutirao. Deluje da je lopta nekoga zakačila na putu ka mreži i tako završila u golu.

57. minut - 7:0 je u kornerima za Englesku. Ni nakon novog kornera nije bilo veće opasnosti po odbranu Irana.

54. minut - Belingem sjajno igra danas. Prošao je po desnoj strani, pokušao da centrira ali odbrambeni igrač Irana izbacuje loptu u korner. Nakon toga još jedan korner za Engleze. Bez veće opasnosti.

49. minut - Ostao je Kejn na zemlji nakon nesmotrenog starta Purilandžija, koji je za to dobio žuti karton. Ukazana mu je pomoć na terenu i deluje da će moći da nastavi utakmicu bez većih problema.

46. minut - Počinje drugo poluvreme. Trostruka izmena u Iranu. Ezatolahi, Hanani i Golizadeh su ušli u igru. Oni će u drugom poluvremenu zameniti Džahanbakša Karimija i Češmija.

- Posle ovakvog poluvremena već kreće euforija među engleskim navijačima.

Prvo poluvreme

45. + 14. minut - Kraj prvog poluvremena. Engleska ima sigurnu zalihu pred nastavak utakmice.

45. + 10. minut - Prva šansa za Iran na utakmici. Šutirao je Džahanbakš nakon kontranapada Irana, ali lopta odlazi preko kola. Pitanje je da li je šutu prethodio ofsajd.

45. + 9. minut - Mirniji period igre u nadoknadi vremena. Englezi su nakon desetominutne rapsodije malo stali na loptu.

45. + 2. minut - Igraće se 14 minuta nadoknade zbog ukazivanja pomoći golmanu Irana.

45. + 1. minut - GOOOL, Sterling. 3:0 za Englesku. Iranu preti katastrofa. Prošao je Kejn po desnoj strani, centrirao u sredinu, a Sterling je samo naleteo i poklopio loptu za treći gol Engleza. Deluje da Engleska sada može dati gol kada poželi.

43. minut - GOOL, Saka. 2:0 za Englesku. Primio je pas u šesnaestercu rivala fudbaler Arsenala i snažno raspalio po lopti. Pogodio je desne rašlje, ni ovaj put Hoseini nije imao mnogo šanse. Fantastičan gol.

42. minut - Englezi pletu mrežu oko gola Irana. Teško azijska selekcija uspeva doći do lopte. Biće novi korner za Englesku.

35. minut - GOOL, Belingem. Vode Englezi 1:0, zasluženo. Centrirao je Luk Šo, a Džud Belingem visoko skočio i glavom zakucao loptu u mrežu. Nemoćan je bio Hoseini.

32. minut - Prečka, Megvajer. Nova velika šansa za Englesku, međutim Megvajer nakon kornera glavom gađa u prečku.

30. minut - Prva velika šansa za Englesku. Neprecizan je Maunt iz neposredne udaljenosti od gola. Doduše, malo iskosa. Prethodno je Saka dobro prošao po desnoj strani.

25. minut - Prvi žuti karton na utakmici dobija napadač Irana, Džahanbakš, nakon jednog grubog starta nad igračem rivala. Iran se malo oslobodio pritiska Engleske, ali Gordi Albion ubrzo uspostavlja kontrolu.

20. minut - U igru ulazi rezervni golman Hoseini. Utakmica se nastavlja.

Iran
foto: Profimedia

17. minut - Bejravand ipak neće moći da nastavi utakmicu. Izneće ga na nosilima sa terena.

14. minut - Prekid i dalje traje. Deluje da će golman Irana probati da nastavi meč.

8. minut - Nova šansa za Englesku. Prošao je Tripier po desnoj strani, ubacio loptu u sredinu, ona je na kraju stigla do Megvajera, ali on nije uspeo da je iskontroliše u ne baš lakoj poziciji. Strašan sudar igrača Irana prilikom ovog centaršuta. Golmanu se već neko vreme ukazuje pomoć. Pitanje je da li će golman Bejravand moći da nastavi utakmicu.

- Igrači Irana nisu pevali nacionalnu himnu u znak protesta zbog nasilja u njihovoj državi.

4. minut - Engleska od starta ima kontrolu na terenu. Nakon prvog kornera pali su Megvajer i Stouns u šesnaestercu rivala, ali sudije iz VAR sobe su potvrdile da nema najstrože kazne.

1. minut - Utakmica je počela.

Engleska, Iran
foto: Profimedia

UOČI DUELA:

13:55 - Igrači su izašli na teren.

- Evo i jedne zanimljive prognoze.

13:30 - Ohrabrujuća vest za Iran - Sardar Azmun nalazi se na klupi za rezervne igrače. Fudbaler Bajer Leverkuzena na Mundijal je došao povređen i njegov nastup u Kataru je pod upitnikom.

13:15 - Poznati su sastavi za utakmicu.

Megvajer će početi meč u srcu odbrane Engleske zajedno sa Stounsom. Treći najskuplji igrač na svetu - Fil Foden (prema Transfermarktu), ostao je na klupi, a na njegovoj poziciji igraće Bukajo Saka. Taremi i Džahanbakš igraće u špicu napada Irana.

13:10 - Engeska je zvanično odustala od nošenja LGBT trake.

Engleska i Iran od 14h igraju drugu utakmicu na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru.

Nakon uvodnog duela između domaćeg Katara i Ekvadora, vreme je za drugi dan Mundijala. Na rasporedu su tri utakmice, a prvo će na teren favorizovani Englezi protiv ekipe iz Persijskog zaliva u grupi B.

Samu utakmicu zasenilo je upozorenje od strane FIFA, da će kapiteni koji planiraju da na mečevima nose traku u duginim bojama, u znak podrške LGBT populaciji, zaraditi žuti karton pre nego što utakmica počne.

Od ranije je poznato da je Engleska jedan od glavnih protagonista ove kampanje, tako da je glavno pitanje da li će njihov kapiten Hari Kejn nositi ovakvu traku na ruci, te zbog toga dobiti žuti karton.

Što se same utakmice tiče, sve osim pobede Engleske bilo bi veliko iznenađenje.

Dodatni problem za Iran je povreda najboljeg igrača Sardara Azmuna, zbog koje će verovatno propustiti ovaj duel.

U grupi B sa Engleskom i Iranom još su Vels i SAD, a njihova utakmica na programu je od 20h.

ENGLESKA FAVORIT

Kvota na pobedu Engleske je 1.43, a na Iran čak 9.50.

Na nerešen rezultat kvota je 4.50.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track