ČUDO! JEDNA OD NAJVEĆIH SENZACIJA U ISTORIJI FUDBALA: Saudijska Arabija razbila Argentinu! Leo Mesi ZAPREPAŠĆEN (VIDEO)
Foto: Profimedia

KATAR 2022

ČUDO! JEDNA OD NAJVEĆIH SENZACIJA U ISTORIJI FUDBALA: Saudijska Arabija razbila Argentinu! Leo Mesi ZAPREPAŠĆEN (VIDEO)

Mundijal 2022 -

Neverovatan meč viđen je na startu današnjeg programa između Argentine i Saudijske Arabije, u kojem je Argentina šokantno poražena rezultatom 2:1 (0:1).

Niko nije ni slutio da će šampion Južne Amerike biti potopljen za samo pet minuta od strane daleko slabijeg rivala. Ili se bar u uvodnim minutima meča tako činilo.

Već u 10. minutu Lionel Mesi je bio precizan sa bele tačke, a onda je usledila rapsodija Gaučosa, šanse su se ređale kao na traci, golovi su padali jedan za drugim, a isto tako su bili i poništeni.

Katar, fudbal, Svetsko prvenstvo u Kataru 2022 ., Argentina, Lionel Mesi
foto: Dado Đilas

VAR je poništio pogodak Mesija u 22. minutu, a potom su nevažeća bila i dva gola Lautara u 28. i 35. minutu zbog ofsajd pozicije.

A onda - neviđen preokret Saudijske Arabije!

Iz svlačionice je u drugom poluvremenu izašla potpuno druga ekipa i za samo pet minuta napravila dar-mar na terenu.

Al Šehri u 48. i Al Davsari u 53. minutu šokirali su Mesija i ekipu.

Čuvar mreže Al Ovais bio je nepremostiva prepreka do kraja utakmice, skidao je zicere i bio važan šraf u najvećoj senzaciji dosadašnjeg takmičenja u Kataru.

Sasvim sigurno jedno od najvećih iznenađenja u istoriji fudbalu! U ovom veku definitivno.

Grupa C, Argentina - Saudijska Arabija 1:2 (1:0)

TOK MEČA:

Kraj utakmice. Senzacija!

90. + 14 minut - Grčevito se brane Saudijci.

90. + 11 minut - Ponovo sjajni Al Ovais. Ovaj put brani pokušaj Alvareza.

90. + 10. minut - Novi korner za Argentinu. Pa još jedan. Otklonjena opasnost.

90. + 9 minut - Umesto povređenog Al Šaranija koji je iznet sa terena, u igru će Al Breik.

90. + 5 minut - Pokušao je Mesi sam protiv svih, ali nije uspeo da sačuva loptu među gomilom Saudijaca. Strašan nokaut igrača Saudijske Arabije se dogodio nakon te situacije. Golman Al Ovais je u skoku udario svog saigrača kolenom. Potrajaće prekid. Horor udarac u glavu je doživeo Al Šarani.

90. + 4 minut - Izborila je Saudijska Arabija korner. Uspeli su da zadrže dosta vremena u ovoj situaciji.

90. + 1 minut - Pokušavaju Argentinci da izvuku makar bod. Novi korner, ali bez opasnosti po Arabiju. Gledaćemo osam minuta nadoknade. Žuti karton za Al Ovaisa zbog prigovora.

88. minut - Izlazi Al Abed koji je prethodno dobio žuti karton, a umesto njega će u igru Al Amri. Al Buraikana će zameniti Asiri.

87. minut - Probili su Argentinci po desnoj strani, ali sjajna reakcija odbrane Saudijaca.

Saudijska Arabija
foto: AP

84. minut - Ponovo sjajni Al Ovais. Pokušao je Mesi glavom po sredini gola, ali brani golman Saudijske Arabije. Fantastičan je danas.

82. minut - Žuti karton za Abdulhamida.

81. minut - Šutirao je Mesi iz slobodnjaka daleko preko gola.

78. minut - Umesto strelca prvog gola Al Šehrija, u igru ulazi Al Ganam. Fauliran je Mesi. Biće slobodan udarac za Argentinu iz izgledne pozicije za šut. Al Davsari je dobio žuti karton.

75. minut - Drugi žuti karton za Saudijce. Nakon Al Malkija požuteo je i Al Boleahi.

Saudijska Arabija
foto: AP

74. minut - Fenomenalan je Al Ovais danas. Sada je u stilu Manuela Nojera pratio igru, pravovremeno izleteo i zaustavio napad Argentine.

72. minut - Asistencija Mesija za Di Mariju koji je prošao po desnoj strani. Šutirao je, ali samo u golmana Al Ovaisa.

71. minut - Menja levog beka Skaloni. Akunja ulazi umesto Taljafika.

66. minut - Smenjuju se napadi Argentine, ali za sada se veoma kvalitetno brane Saudijci.

63. minut - Napadaju Argentinci. Pokušao je Di Marija, biće korner. Velika šansa nakon nove opsade gola. De Pol je dodao za Otamendija, pokušao je nakon toga Martinez, a zatim i Taljafiko, ali fenomenalno brani golman Saudijske Arabije.

Saudijska Arabija
foto: AP

59. minut - Trostruka izmena u Argentini, nije zadovoljan Skaloni kako se stvari odvijaju po njegov tim. A kako i ne bi bio. Izlaze Paredes, Romero i Papu Gomez, a ulaze Alvarez, Lisandro Martinez i Enco Fernandez.

57. minut - Pojačao se intenzitet utakmice u ovim trenucima. Pokušao je Mesi ali njegov šut je izblokiran.

01:12

ŠOK ZA GAUČOSE! Saudijska Arabija vodi protiv Argentine, Arapi u transu - trese se stadion

53. minut - GOOOOL, 1:2, Al Davsari! Kakva golčina najboljeg igrača Saudijske Arabije. Ko bi se ovome nadao. Sjajna solo akcija i završnica. Saudijska Arabija dolazi do preokreta!

48. minut - GOOOOL, 1:1. Kakav šok za Argentinu. Al Šehri se dokazao sjajnom završnicom, precizno je šutirao u desnu stranu gola Martineza, nakon odlične asistencije Al Buraikana.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Prvo poluvreme

Kraj prvog poluvremena.

45. + 4 minut - Izmena u Saudijskoj Arabiji zbog povrede. Izlazi kapiten Al Faraž, a zameniće ga Bažebri.

45. + 2 minut - Pokušao je Di Marija iz teške pozicije. Siguran je Al Ovais.

45. minut - Igraće se 5 minuta nadoknade. Još jedna u nizu dugih nadoknada na ovogodišnjem Mundijalu.

42. minut - Slobodan udarac nakon faula nad Gomezom. Nova prilika za dobar centaršut sa leve strane za Argentinu. Nakon centaršuta se lopta odbila do De Pola, koji iz sasvim dobre pozicije u pravcu ka golu šutira visoko iznad prečke.

40. minut - Napadaju Argentinci u ovim trenucima. Prvo je dobro prošao Romero, a zatim Mesi nije uspeo dobro da primi loptu. Biće korner.

35. minut - Drugi poništen gol Lautaru Martinezu. Ovaj put je bilo jasno od starta da je ofsajd. Saudijci su u transu nakon svakog poništenog gola.

33. minut - Pokušavaju i Saudijci, trude se da izvrše presing. Nisu došli da igraju bunker, mada je pitanje kako bi bilo da nisu primili rani gol.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

31. minut - Slobodan udarac za Saudijsku Arabiju iz solidne pozicije za centaršut. Lako hvata loptu Martinez.

28. minut - Još jedan poništen gol Argentine. Ovaj put Lautaru Martinezu, nakon sjajnog dodavanja Gomeza. Bio je ofsajd.

22. minut - Poništen gol Argentine. Primio je Mesi loptu u prostor i u situaciji jedan na jedan sa golmanom rutinski zatresao mrežu. Međutim, prilikom dodavanja bio je malo iza štopera Saudijske Arabije.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

20. minut - Šutirao je Papu Gomez sa distance, lopta završava daleko od gola.

16. minut - Malo su se Saudijci oslobodili pritiska nakon primljenog gola. Prva intervencija Emilijana Martineza na utakmici, mirno je uhvatio loptu. I dalje bez veće opasnosti po gol Argentine.

10. minut - GOOL, 1:0, Mesi. SIguran je Lionel Mesi sa bele tačke, golman je legao na jednu stranu, lopta otišla na drugu. Vode Argentinci.

8. minut - Penal za Argentinu. Mesi će izvesti najstrožu kaznu.

7. minut - Slobodan udarac za Argentinu iskosa sa leve strane. Dobra prilika za Mesija da ubaci loptu u kazneni prostor. Gledaće se VAR, mogli bi Argentinci dobiti penal. Bilo je povlačenje u šesnaestercu Saudijske Arabije, pao je Paredes, delovalo je da nije bilo jačeg kontakta za penal, ali nakon gledanja VAR snimka sudija Slavko Vinčić pokazao je na belu tačku.

6. minut - Pritišću Argentinci. Prvi korner na utakmici. Al Ovais izbacuje loptu van šesnaesterca.

2. minut - Velika šansa za Argentinu odmah na startu. Šutirao je Mesi sa nekih 13-14 metara od gola, ali brani golman Al Ovais.

1. minut - Utakmica je počela.

UOČI MEČA:

Lionel Mesi, Argentina
foto: Profimedia

10.56 - Ceo stadion je u plavo-belim i zelenim bojama. Na stadionu je najviše navijača Argentine.

10.55 - Igrači izlaze na teren. Tome je prethodio još jedan spektakularan uvod na centru terena. Kreće intoniranje himni.

10:50 - Mesi je veoma popularan i u Saudijskoj Arabiji.

10.38 - Delirijum na tribinama

Gaučosi predvođeni Mesijem izašli su na teren Lusail stadiona, a na tribinama je istog trenutka usledila erupcija oduševljenja.

00:54

Gaučosi predvođeni Mesijem izašli na teren, navijači na tribinama u delirijumu

10:25 - Prema kladionicama, Argentina je apsolutni favorit na ovoj utakmici. Kvota na pobedu Argentinaca je samo 1.15, dok je na Saudijsku Arabiju ogromnih 22.0. Na narešen rezultat kvota je 9.00.

10.03 - Poznati su sastavi timova.

Prvi meč trećeg dana Svetskog prvenstva u fudbalu odigraće Argentina i Saudijska Arabija, a utakmica počinje od 11 časova.

Nakon prva dva dana Mundijala, na kojima je prvo igrana samo jedna utakmica, a zatim tri, od danas kreće gust raspored sa po četiri utakmice dnevno, koji će trajati sve do kraja grupne faze.

Argentinci i Saudijci će otvoriti ovaj raspored, a svima je manje više jasno šta se očekuje u ovom duelu.

Argentina, sa Lionelom Mesijom kao vođom tima, apsolutni je favorit protiv jednog od najvećih autsajdera na prenstvu i sve osim ubedljive pobede Gaučosa predstavljalo bi iznenađenje.

Nekoliko dana pre početka Mundijala Argentinci su odigrali prijateljski meč sa selekcijom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Abu Dabiju i ubedljivo slavili rezultatom 5:0. Dakle, imali su sjajnu uvertiru pred ono što ih čeka.

Lionel Mesi
foto: AP

Pored neprikosnovenog Mesija, kojem će ovo prvenstvo biti poslednja šansa da uzme titulu koja mu toliko nedostaje, ozbiljno se računa i na Anhela Di Mariju, Rodriga de Pola, rezervistu Mančester Sitija Hulija Alvareza i druge, a golovi se, pored Mesija, najviše očekuju od Lautara Martineza.

Po imenima bi se reklo da je odbrana Argentine slabiji deo tima, ali oni su na poslednjih 20 utakmica primili samo pet golova.

Saudijska Arabija u ovoj utakmici nema šta izgubiti a može mnogo toga da dobije, i to je sigurno jedan od aduta na koji će se osloniti. Drugi su svakako klimatski uslovi na koje su Saudijci navikli, jer se prvenstvo igra u susednom Kataru.

rusija, saudijska arabija
foto: reuters

Tim Saudijske Arabije mahom čine igrači iz domaće lige, a čak njih 12 iz prvaka države Al Hilala. Glavna zvezda tima je Al Davsari, tridesetjednogodišnji fudbaler Al Hilala.

Drugi meč ove grupe igraju Meksiko i Poljska, a taj meč na rasporedu je od 17h.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track