MILOŠ NINKOVIĆ SVIM SRCEM UZ ORLOVE: Srbija može mnogo u Kataru, Brazil će biti pod većim pritiskom od našeg tima!
Foto: Profimedia

KATAR 2022

MILOŠ NINKOVIĆ SVIM SRCEM UZ ORLOVE: Srbija može mnogo u Kataru, Brazil će biti pod većim pritiskom od našeg tima!

Mundijal 2022 -

Miloš Ninković bio je akter Mundijala u Južnoj Africi i važan igrač u sistemu tadašnjeg selektora Radomira Antića. Nekadašnji as Čukaričkog, kijevskog Dinama i Crvene zvezde i dalje igra profesionalno fudbal u Australiji, bez obzira što u decembru puni 38 leta.

Za Kurir Miloš Ninković govorio je o tome šta očekuje od reprezentacije Srbije u Kataru, na jednom Svetskom prvenstvu koje će po mnogim parametrima ući u istoriju i anale fudbala.

- Iskren da budem, ne znam šta da očekujem od Mundijala, baš zbog toga što se prvi put održava u ovo vreme. Iskreno se nadam da više neće biti povreda ni u jednoj reprezentaciji - rekao je za Kurir Miloš Ninković.

Miloš Ninković
foto: Starsport©

Iako je imao veliku želju, Ninković neće moći da dođe u Dohu.

- Nažalost neću moći da idem u Katar zbog obaveza u klubu. Sigurno ću gledati veliki broj utakmica, u zavisnosti kad se budu igrale, zbog vremenske razlike.

Srbija je među 32 najbolje selekcije na svetu.

- Ja sam više puta rekao da su za mene već dovoljno uradili samim tim što su otišli na Svetsko prvenstvo. Pogotovo na način na koji su to uradili, onom pobedom u Lisabonu nad Portugalom. Prolazak u sledeću fazu bi bio ogroman uspeh.

Orlovi imaju veliki broj sjajnih individualaca, ali je glavna snaga tima u kolektivu.

- Mislim da ova generacija ima sve što je potrebno za ostvarivanje dobrog rezultata. Selektora, kvalitetne igrače i pravu atmosferu što je veoma bitno da bi se napravio uspeh. Ne bih posebno bilo koga izdvajao, jer mi se sviđaju kao tim. Upravo je to ono, što mi se najviše dopada u ovoj generaciji.

Piksi
foto: Starsport

Miloš Ninković bio je učesnik Mundijala u Južnoj Africi, pa smo ga pitali imali li sličnosti između Antićeve i Piksijeve Srbije.

- Kako da ne?! Ima dosta sličnosti jer i naša generacija i ova današnja imaju odlične igrače, selektora i atmosferu. Mislim da moja generacija nije imala sreće, posebno u toj poslednjoj utakmici protiv Australije. Dva puta su nam bukvalno šutnuli na gol. I oba puta pogodili mrežu.

Srbija Mundijal otvara mečom protiv Brazila, selekcije koja je favorit za osvajanje Prvenstva.

- Za mene je uvek prva utakmica na tako velikom takmičenju najvažnija. Tu prvu igramo protiv najvećeg favorita za osvajanje SP. To uopšte nije loše, jer će i oni, kao i mi biti pod pritiskom. Tako da će više nervoze biti kod njih. E, to bi trebalo da bude naša prednost koju bismo morali da iskoristimo.

Krajnji dometi srpske reprezentacije po Ninkoviću zavisiće od rezultata u grupi.

- Srbija ima šanse da se plasira u narednu fazu, a posle toga je sve moguće. Sigurno da će veliku ulogu imati i sreća. Voleo bih da nam se otvori sve, onako kako sve otvorilo Hrvatima u Rusiji, kad realno nisu imali jakog protivnika do finala.

Orlovi, Katar 2022
foto: FSS

Miloš Ninković iz Australije nije mnogo pratio dešavanja prilikom izbora u FSS.

- Iskren da budem nisam mnogo ni pratio. Mislim da je odgovor prilično jasan... Kad svi budu radili za dobrobit našeg fudbala i kad se lični interesi ostave po strani, onda će i srpskom fudbalu biti bolje. Lično, sigurno da bih voleo da pomognem, ali samo ako svi ljudi budu radili isključivo i samo u interesu srpskog fudbala. Sve drugo bi bilo gubljenje vremena.

Iako je hiljadama kilometara daleko, Crvenu zvezdu redovno prati.

- Ispratio sam sve i iskren da budem malo sam bio u šoku kad je Deki otišao. Posle neuspeha protiv Makabija, negde sam i očekivao da bude pada i loših igara u Ligi Evrope. Verujem da su svi u klubu očekivali ulazak u Ligu šampiona, i da je taj neuspeh svima teško pao.

U Australiji, iza Miloša Ninkovića je gradski derbi Sidneja u kojem je on bio u centru pažnje, pošto je letos iz plavog dela grada prešao u crveni, u redove najvećeg rivala.

- Ja sam uvek voleo pritisak jer te to tera da budeš još bolji. Bilo je dosta priča pre utakmice, ali nije baš toliko strašno kao kod nas. Nisam mnogo hteo da govorim pre utakmice. Pokušao sam da se fokusiram samo na teren i da tu odgovorim na sve priče pre utakmice. Osećaj je prelep kad dobiješ derbi, pogotovo kad pobediš na stadionu na kome je moj sadašnji tim poslednji put pobedio pre devet godina - zaključio je Miloš Ninković.

(A. Radonić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track