NAGAZNA MINA IZ KAMERUNA, NE SMEMO IH POTCENITI: Vrede duplo manje od nas, ali imaju igrače iz Bajerna, Napolija i Premijer lige
Foto: AP

pamet u glavu

NAGAZNA MINA IZ KAMERUNA, NE SMEMO IH POTCENITI: Vrede duplo manje od nas, ali imaju igrače iz Bajerna, Napolija i Premijer lige

Mundijal 2022 -

Fudbaleri Srbije u ponedeljak igraju drugu utakmicu na Mundijalu u Kataru, a protivnik je selekcija Kameruna. Nimalo naivan tim, satkan od igrača iz najboljih evropskih liga.

Švajcarska, Kamerun
foto: AP

Kao i Srbija i Kamerun je poražen u prvom kolu, nesrećno od Švajcarske (0:1), u utakmici gde su bili ravnopravan, pa i bolji rival. Prema proceni portala Transfermarkt Kamerun vredi 155.000.000 evra, što je neuporedivo manje u odnosu na Srbiju čiji je sastav procenjen na 359.500.000 evra.

Na jednoj strani “Lavovi” ili kako oni sebe zovu “neukrotivi”, na drugoj strani “Orlovi”. Kamerunci možda nisu na nivou kao ranije, niti su u Africi dominantni, ali uvek imaju nekoliko kvalitetnih igrača, i ako bi ih ne daj Bože potcenili, mogli bismo da naletimo na nagaznu minu.

Saša Lukić
foto: Starsport©

- Razmišljamo samo o Kamerunu, Brazil smo arhivirali. Meč protiv njih je za nas finale. I da smo pobedili Brazil, utakmica protiv Kameruna bi nam bila bitna. Fizički su dominantni, držali su se ravnopravno sa Švajcarcima prvo poluvreme. Mislim da možemo da im napravimo probleme. Sve će u tom meču da zavisi od nas - jasan je bio Saša Lukić.

Samuel Eto
foto: EPA

Pre osam godina Kamerunci nisu dobro prošli na SP, jer im je Hrvatska dala četiri komada u Brazilu, a u Rusiji nisu igrali. Ovo im je sada povratak na veliku scenu. Sa novim selektorom, rekorderom po broju utakmica za reprezentaciju, Rigoberom Songom i predsednikom Saveza čuvenim Samuelom Etoom, koji je ujedno i najveća zvezda reprezentacije. Žele da posle 32 godine prođu grupu.

Kamerun, Erik Šupo-Motan
foto: Profimedia

Glavni igrači Kameruna su napadač Bajerna Erik Šupo-Motan (Čupo-Moting), veznjak Napolija Frank Anguisa i Vinsent Abubakar iz Al Nasra iz Saudijske Arabije, nekada igrač Porta i Bešiktaša. Tu je i golman Intera Andre Onana, a mlada zvezda svakako je Brajan Mbuemo, rođeni Francuz i fudbaler Brentforda.

Opasnost

Šupo-Motan ga već dao Srbiji

Defanzivci Srbije treba da obrate posebnu pažnju na Erika Šupo-Motana. A, evo i zašto i iz kog razloga. Snažni napadač Bajerna svoj debitantski gol, od 18 koliko ih ima u reprezentaciji Kameruna, dao je baš Srbiji! Bilo je to u Kataru, daleke 2010. godine na prijateljskoj utakmici.

Izjave motivišu

Nadmeni Samuel Eto

Samuel Eto, postao je pre godinu dana predsednik FS Kameruna. Pred početak SP u Kataru javno je zapretio Brazilu, ali i Srbiji.

- Naš cilj je da Mundijal napustimo 18. decembra. Nećemo odustati. Očekujem da mi i Brazil prođemo grupu - poručio je Eto.

Specijalni izveštači iz Katara: Dejan Ignjatović, Aleksandar Radonić i Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track