00:27

PREDRAG MIJATOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Greška je bila kod OVIH igrača, šanse za prolaz su MINIMALNE!

KATAR 2022

PREDRAG MIJATOVIĆ O ORLOVIMA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Energija se oseća, a OVO je razlog remija sa Kamerunom

Mundijal 2022 -

Srbija je imala odlično poluvreme protiv Kameruna, međutim, vođstvo nije uspela da sačuva.

Utakmica je završena podelom bodova, rezultatom 3:3, pa će prolaz naše reprezentacije zavisiti prvenstveno od meča u kojem Brazil igra protiv Švajcarske, a onda i od duela "orlova" sa Švajcarcima.

Predrag Mijatović, legendarni jugoslovenski fudbaler, za Kurir televiziju je dao svoj komentar za igru Srbije na Svetskom prvenstvu.

Predrag Mijatović
foto: Kurir televizija

Prvo se osvrnuo na prvo poluvreme, koje se završilo, kako on kaže, brilijantno.

- Srbija je krenula meč dosta nervozno, što je i normalno u ovakvim utakmicama, s obzirom na to da imate imperativ pobede i nije lako igrati utakmice u kojim jednostavno morate da pobedite. Međutim, kako je prolazilo vreme bilo je sve bolje. Brilijantna završnica prvog poluvremena sa dva gola i psihološki momenat je bio jako pozitivan - započeo je Mijatović.

Nakon toga, dao je komentar o drugom poluvremenu, kao i greškama reprezentativaca.

- Početak drugog poluvremena je bio takođe sjajan, Srbija je dala i treći gol, ja sam mislio da je tada sve rešeno. Međutim, dve greške odbrambenih igrača Srbije i umor reprezentativaca, Kamerunci su iskoristili na najbolji način i postigli dva gola. Te dve greške napravljene su radi pravljenja nekog ofsajda daleko od svog gola. Nakon toga bilo je jako konfuzno, bila je velika želja da se utakmica dobije, ali noge ih nisu slušale baš najbolje. Nerešen rezultat svakako nismo očekivali, sada je situacija dosta komplikovanija - obrazložio je legendarni fudbaler.

Reprezentacija Srbije, Mundijal 2022
foto: Dado Đilas

Mijatović je podsetio da prolaz Srbije zavisi od ishoda meča između Brazila i Švajcarske, kao i to da pobeda Latinoamerikanaca može pružiti Srbiju još jednu šansu za prolaz:

- Zavisi od rezultata između Brazila i Švajcarske. Nadamo se da će Brazilci pobediti i da će dati još jednu šansu Srbiji da u zadnjem mestu pobedom osiguraju prolaz ka osmini finala. Međutim, igra i te velike oscilacije ne daju mi garanciju da protiv Švajcarske, koja je dosta bolja od Kameruna, možemo da očekujemo pobedu. Iskreno, nadao sam se da će današnja utakmica ići drugim tokom, sada su šanse za prolaz svedene na minimum.

Naveo je uticaje današnjeg ishoda, a to su umor reprezentacije i povrede koje su zadesile naše igrače.

- Reprezentacija je u Katar otišla sa velikim ambicijama, ta energija se i dalje oseća. Smatram da su povrede i neke manje povrede ključnih igrača uticale da se izgubi to poverenje. Takođe i utakmica sa Brazilom koja je bila fizički dosta teška, tada nismo gledali kako da napadamo, već kako da se branimo i to je bilo jako komplikovano, pogotovo protiv ekipe kao što je Brazil. Kada u jednom meču trčite za protivnikom i loptom onda je tako jako težak fizički napor - zaključio je Mijatović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track