PORTUGAL I RONALDO ČEKAJU SRBIJU: Južna Koreja nakon NEVIĐENE DRAME u osmini finala, Urugvaj u SUZAMA! (VIDEO)
Foto: Profimedia

KATAR 2022

PORTUGAL I RONALDO ČEKAJU SRBIJU: Južna Koreja nakon NEVIĐENE DRAME u osmini finala, Urugvaj u SUZAMA! (VIDEO)

Mundijal 2022 -

UŽIVO: Grupa H, 3. kolo

Gana - Urugvaj 0:2 (0:0)

Južna Koreja - Portugal 2:1 (1:1)

Portugal je izgubio, ali je prvi u grupi i H i čeka Srbiju! Sada su na potezu Piksijevi Orlovi! Posle totalnog ludila i velike drame, Južna Koreja je posle preokreta, pogotkom u sudijskog nadoknadi Hvana posle asistencije Sona, na dramatičan način prošla u osminu finala.

Urusi su Mundijal završili u suzama, jer im ni pobeda od 2:0 nije bila dovoljna za plasman u narednu rundu. Luis Suarez je na klupi za rezerve plakao kao malo dete nakon nesrećnog završetka šampionata sveta u Kataru.

Portugal ima šest bodova, a Južna Koreja je kao drugoplasirana sa četiri boda prošla dalje, pošto ima bolju gol-razliku od Urugvaja. Urugvaj takodje ima četiri boda, nakon što je danas pobedio Ganu sa 2:0. Obe ekipe imaju istu gol-razliku, ali je Južna Koreja postigla više golova (4:4 - 2:2), Portugal je poveo iz prve šanse na utakmici u petom minutu, kada je Rikardo Orta zatresao mrežu posle dodavanja Diogoa Daloa.

U 17. minutu južnokoreski igrač Jin Su Kim postigao je gol, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Južna Koreja je posle toga nastavila da napada, a izjednačila je u 27. minutu. Posle kornera loše je reagovala odbrana Portugala, lopta se odbila do Kim Jangvona koji je lako poslao u mrežu.

Portugal je zapretio u 35. minutu kada je pokušao Dalo, ali je južnokorejski golman izbacio loptu u korner. Do kraja poluvremena pokuašavali su Vitinja i Kristijano Ronaldo, ali su bili neprecizni.

Selekcija Južne Koreje je u drugom delu pokušavala preko Hjun Min Sona, u 61. i 66. minutu, kao i Hvan In Boma, ali nije uspevala da zatrese mrežu.

Pobedu Južnoj Koreji doneo je Hvan Hi Čan u prvom minutu nadoknade vremena na dodavanje Sona.

Urugvaj je pobedio Ganu sa 2:0, a oba gola postigao jeDžordžijan de Araskaeta, u 26. i 32. minutu.

Urugvaj je na početku imao inicijativu, ali je prva u šansi bila Gana, posle čega je dosudjen jedanaesterac. Urugvajski golman Serhio Ročet je bio u duelu sa Mohamedom Kudusom, a posle upotrebe VAR tehnologije dosudjen je penal. Šutirao je Andre Aju, a Ročet je odbranio.

Dva minuta kasnije Urugvaj je mogao da povede, kada je u šansi bio Darvin Nunjes, a odbrana Gane dobro intervenisala. Posle toga Urugvaj je poveo, u 26. minutu. Šutirao je Luis Suares, golman Gane je odbranio, na loptu je naleteo De Araskaeta i poslao je u mrežu.

Urugvaj je udvostručio prednost u 32. minutu posle lepe akcije u kojoj su učestvovali Fakundo Pelistri, Nunjes i Suares koji je dodao do De Araskaete koji je postigao drugi gol na meču.

U 65. minutu pokušao je Pelistri, ali je bio neprecizan. Posle njega u šansi je bio i saigrač Federiko Valverde, dok je na drugoj strani, u 80. minutu Gana zapretila preko Antoana Semenja, koji je šutirao pored gola.

Do kraja utakmice nije bilo promena pa su iz Grupe H u osminu finala prošli Portugal i Južna Koreja. Te utakmice na programu su 5. i 6. decembra.

Drugo poluvreme:

90+10. minut - Kraj utakmice Gana-Urugvaj. Urusi su u suzama, Luis Suarez na klupi za rezerve plače kao malo dete! Urugvajci je najveći tragičari Mundijala u Kataru!

Luis Suarez
foto: Profimedia

Južna Koreja je posle preokreta pobedila Urugvaj sa 2:1, čeka se Urugvaj

90+1. minut - Južna Koreja posle prekoreta vodi 2:1 - Hvan! Vodi Koreja. Kakva akcija i kakva erupcija oduševljenja. Son je prošao praktično ceo teren, u pravom trenutku dodao do Hvana i usledila je egzekucija. Koreja ide na drugo mesto.

67. minut - Dobra šansa za Koreju. Najbolja u drugom poluvremenu. Odbranio je Kosta udarac Sona.

65. minut - Moglo je sada da bude lakše Urugvajcima. Imali su kolosalnu šansu, ali Pelestri nije uspeo da zatrese mrežu. Iz igre je izašao Luis Suarez!

65. minut - zamenjen je kapiten Portugala Kristijano Ronaldo

60. minut - U šesnaestrcu Gane je oboren napadač Liverpula Dravin Nunješ, ali posle konsultacija sa VAR-om nema penala za Uruse!

58. minut - Solidna prilika za Sona. Od svega samo korner, za koji se izborio napadač Totenhema.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na obe utakmice, s tim što je lopta sa centra na meču Gana-Urugvaj krenulo skoro šest minuta kasnije!

Prvo poluvreme

Kraj prvog poluvremena i na utakmici Gana - Urugvaj. Prema trenutnom stanju, Portugal je prvi, Urugvaj drugi.

45. + 8 minut - Dobra lopta Salisua u prostor, ali Vilijams kasni.

45. + 5 minut - Pokušao je Himenez glavom nakon prekida, ali neprecizno. Mnogo je bolji Urugvaj u prvom poluvremenu.

Kraj prvog poluvremena na utakmici Južna Koreja - Portugal.

45. + 1 minut - Osam minuta nadoknade na utakmici Gana - Urugvaj. Na drugoj utakmici samo još dva minuta.

45. minut - Napadaju Urugvajci iz prekida, ali brani se Gana. Orta je opasno pripretio još jednom Korejcima, ali pravo u golmana Kima.

42. minut - Zamalo Portugal da ponovo povede. Šutirao je Orta, a zatim pripucao Ronaldo glavom na odbijanac, ali pored gola.

40. minut - Pokušavaju igrači Gane da se vrate u igru, ali ne uspevaju da ozbiljnije zaprete Ročetu.

34. minut - Izašao je iz igre Bentankur zbog povrede. Menja ga Matijas Vesino.

32. minut - GOOOL, 2:0 vodi Urugvaj. Ponovo De Araskaeta. Opet loša rekcija odbrane Gane. Suarez asistira za De Araskaetu a ovaj šutira iz prve. Kakva igra Urugvaja nakon penala. Teško će se oporaviti Crne zvezde nakon ovoga.

27. minut - GOOOL, 1:1, Južna Koreja se vraća u igru. Kim Jang Gvon postiže gol nakon odbijanca u šesnaestercu. Sada je tek sve otvoreno.

26. minut - GOOL, 1:0 vodi Urugvaj, De Araskaeta. Brzo stiže kazna za promašen penal. Šutirao je Suarez, golman Gane odbranio, ali lopta je nastavila ga golu, a tu je pokupio De Araskaeta i doveo svoj tim u vođstvo.

23. minut - Salisu spašava čist gol! Nunjez je prošao, poslao loptu iza golmana ali Salisu fenomenalno izbacuje loptu u korner.

21. minut - Brani Ročet penal. Loše je Andre Aju izveo ovo, pročitao ga je golman Urugvaja.

19. minut - Penal za Ganu! To je odluka sudije nakon gledanja snimka. Žuti karton za Nunjeza zbog prigovora. Andre Aju će izvesti penal.

16. minut - Poništen je gol Južne Koreje zbog ofsajda. Sudija ide da gleda VAR zbog mogućeg penala za Ganu.

15. minut - Napadaju Portugalci konstantno. Mnogo su bolji tim u prvih 15 minuta. Vekli šansa za Ganu na drugoj utakmici, odbranio je Ročet, u nastavku akcije je oborio Kudusa u šesnaestercu, ali sviran je ofsajd. Traje VAR provera.

13. minut - Krenuo je žustro Nunjez ka golu Gane, ali spetljao se i propada dobar napad Urugvaja.

9. minut - Preti Urugvaj po desnoj strani. Prošao je Peljistri, poslao povratnu loptu ali nikoga nije bilo u tom delu šesnaesterca od saigrača.

6. minut - GOOL, 1:0 za Portugal. Orta postiže gol nakon sjajnog prodora Dalota po levoj strani. Poslao je povratnu loptu, a Orti nije bilo teško da je zakuca u mrežu.

4. minut - Traže Urusi faul nad Nunjezom na rubu šesnaesterca, ali sudija samo odmahuje. Miran početak na obe utakmice.

1. minut - Utakmice su počele.

Urugvaj
foto: EPA

UOČI MEČA:

15.53 - U toku je intoniranje himni. Utakmice uskoro počinju.

15.20 - Urugvajci favorizovani, iako još uvek nisu postigli gol

Kladionice daju prednost Urugvaju. Kvota na pobedu Urusa je 1.95, a na Ganu 4.40. Koeficijent na remi je 3.50.

I pored činjenice da će izvesti kombinovan sastav, kvota na pobedu Portugala je 1.85. Na trijumf Korejaca koeficijent je 4.80, a na nerešeno 3.60.

15.00 - Navijači polako pristižu

1 / 4 Foto: EPA

14.40 - Poznati sastavi, Ronaldo od starta

Portugal će očekivano igrati u kombinovanom sastavu protiv Južne Koreje, ali od starta će na terenu biti kapiten tima Kristijano Ronaldo. Na klupi su ostali Bruno Fernandeš, Žoao Feliks, Bernardo Silva...

U timu Južne Koreje nedostaje jedan od standardnih pet Kimova u odbrani i to onaj najbolji - fudbaler Napolija Min-Je Kim. On se nalazi na klupi zbog problema sa povredom.

SASTAVI: GANA - URUGVAJ

GANA (4-2-3-1): Zigi – Siedu, Amarti, Salisu, Baba – Parti, Abdul Samed – Kudus, Andre Aju, Džordan Aju – Vilijams. Trener: Oto Ado.

URUGVAJ (4-3-3): Ročet – Varela, Himenez, Koates, Olivera – Valverde, Bentankur, De Araskaeta – Peljistri, Suarez, Nunjez. Trener: Dijego Alonso.

Glavni sudija: Denis Zibert (Nemačka).

U ekipi Gane oba brata Aju se nalaze u prvoj postavi, dok u timu Urugvaja Suarez i Darvin Nunjez predvode napad. Na klupi su ostali iskusni Dijego Godin, Edinson Kavani i Martin Kaseres.

SASTAVI: JUŽNA KOREJA - PORTUGAL

JUŽNA KOREJA (4-2-3-1): Kim Song Gju – Kim Mun Hvan, Kvon Kjung Von, Kim Jang Gvon, Kim Jin Su – Hvang In Bem, Jung Vu Jong – Kang In Li, Dže Sung Li, Heung Min Son – Čo Gue Sung. Trener: Paulo Bento.

PORTUGAL (4-4-2): Kosta – Dalot, Antonio Silva, Pepe, Kanselo – Neves, Nunes, Vitinja, Mario – Ronaldo, Orta. Trener: Fernando Santos.

Glavni sudija: Fakundo Teljo (Argentina).

U grupi H na Svetskom prvenstvu u Kataru, Portugal je nakon dva odigrana kola obezbedio plasman u osminu finala, dok se za preostalo mesto koje vodi u nokaut fazu bore Urugvaj, Gana i Južna Koreja.

Portugalci u poslednju utakmicu grupne faze ulaze rasterećeno, ali u jednom slučaju ipak mogu da se nađu u problemu.

Prolaz dalje je osiguran ali prvo mesto, bar teoretski, još uvek nije. Poraz Portugala od Južne Koreje, uz pobedu Gane nad Urugvajem, mogao bi poslati Ronalda i ekipu na Brazil odmah u osmini finala, pod uslovom da Gana završi sa boljom gol razlikom.

Grupa H
foto: Printscreen

I pored toga, očekuje se da Portugalci u ovu utakmicu uđu sa kombinovanim sastavom. Nastup Kristijana Ronalda je upitan zbog povrede, a iz istog razloga neće igrati Otavio, Danilo Pereira i Nunjo Mendeš.

Kristijano Ronaldo
foto: EPA/Abir Sultan

Korejci imaju svoju računicu za prolaz dalje, za šta im je potrebna pobeda nad Portugalom i da Gana ne pobedi Urugvaj. U tom slučaju odlučivala bi gol razlika, gde su mogući brojni ishodi.

Jasno je da ukoliko Gana i Urugvaj remiziraju, Korea mora da pobedi Portugal sa dva gola razlike (ili sa jednim uz goleadu).

GRUPA H, 3. kolo

GANA - URUGVAJ 16.00, stadion: Al Džanub, Al Vakra.

JUŽNA KOREJA - PORTUGAL 16.00, stadion: Edukejšn siti, Al Rajan.

Mnogo vatre i pravi fudbalski spektakl očekuje se u duelu Gane i Urugvaja.

Mnogi se sećaju Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine i čuvene odbrane Luisa Suareza, nakon koje je dobio crveni karton, ali spasio svoj tim. Na kraju boljim izvođenjem penala Urugvaj prošao u polufinale.

Od tada se Urugvaj i Gana nisu sastajali, a ovo će biti savršena prilika Crnim zvezdama za osvetu.

Gana se nalazi u boljoj poziciji u odnosu na Urugvaj i remi u ovom duelu mogao bi joj doneti plasman u osminu finala, ukoliko Portugal ne napravi veliki kiks protiv Južne Koreje.

Kudus
foto: EPA

Urugvajci još nisu postigli gol na ovom prvenstvu, tako da ih čeka veoma težak posao u ovoj utakmici da probiju led. Neverovatan podatak, kada se zna da u timu imaju igrače kao što su Luis Suarez, Edinson Kavani, Darvin Nunjez i Federiko Valverde.

Reprezentaciji Urugvaja u ovoj utakmici igra samo pobeda, takođe uz uslov da Koreanci ne iznenade Portugal.

Luis Suarez
foto: Profimedia

Ukoliko se to ipak dogodi (pobeda Južne Koreje), odlučivala bi gol razlika, a tu Korejci imaju startnu prednost, pa bi Urugvaj morao biti ubedljiv.

Treće kolo grupe H na programu je od 16 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track