BEZ BELE ZASTAVE PROTIV SVETSKOG ŠAMPIONA: Fudbaleri Poljske veruju da imaju šanse protiv Francuske
Foto: EPA

KATAR 2022

BEZ BELE ZASTAVE PROTIV SVETSKOG ŠAMPIONA: Fudbaleri Poljske veruju da imaju šanse protiv Francuske

Mundijal 2022 -

Fudbalski reprezentativci Poljske Robert Gumnij i Kamil Grabara izjavili su da žele da veruju da imaju šanse protiv aktuelnih svetskih prvaka, selekcije Francuske u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru.

"Daju nam jedan odsto šanse da eliminišemo Francusku, ali to je jedan odsto više nego da se nismo prošli grupu", našalio se rezervni golman Grabara, dva dana pre duela Poljske i Francuske.

Desni bek Gumnije je naveo da je selektor Česlav Mihnjevič dobar taktičar.

"To je pokazao time što nas je izvukao iz grupe. Siguran sam da ima plan za meč sa Francuskom i da ćemo imati svoje šanse", rekao je Gumnij.

To je prvi put od 1986. godine da je selekcija Poljske uspela da prodje prvu rundu takmičenja na Svetskom prvenstvu, ali su Robert Levandovski i saigrači morali da se pomuče da bi to uradili.

Fudbaleri Poljske su u prvom kolu Grupe C odigrali 0:0 sa Meksikom, potom su pobedili Saudijsku Arabiju sa 2:0, da bi u poslednjem kolu istim rezultatom izgubili od Argentine.

Na kraju su bili drugi u grupi, iza Argentine, a sa istim brojem bodova kao Meksiko.

Francuska je, na drugoj strani, prvo mesto u Grupi D obezbedila posle druge utakmice na turniru, zahvaljujući pobedama protiv Australije (4:1) i Danske (2:1). Posle promena u timu, aktuelni prvaci sveta su izgubili poslednji meč u grupi od Tunisa (1:0).

Utakmica osmine finala Svetskog prvenstva izmedju Poljske i Francuske na programu je u nedelju od 16.00.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track