KAMERUN NAPRAVIO SENZACIJU, ALI IPAK IDE KUĆI: Lavovi u nadoknadi ŠOKIRALI moćne Karioke, potpuna LUDNICA na Mundijalu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

katar 2022

KAMERUN NAPRAVIO SENZACIJU, ALI IPAK IDE KUĆI: Lavovi u nadoknadi ŠOKIRALI moćne Karioke, potpuna LUDNICA na Mundijalu! (VIDEO)

Mundijal 2022 -

Velika senzacija se opet dogodila na Mundijalu, glavni favorit za svetsku titulu Brazil je poražen od Kameruna - 0:1! Pobedonosni gol za afričke "lavove" je postigao Abubakar u 90. minutu.

Brazilci su se propisno ispromašivali, a golman Kameruna Epasi je činio čuda na golu! Karioke su igrale sa rezervnim timom, a uprkos porazu u osminu finala idu kao prvi iz G grupe i sastaće se sa Južnom Korejom!

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica minimalnom pobedom Brazila.

90 + 3. minut - Crveni karton je dobio fudbaler Kameruna Abubakar!

90 + 2. minut - GOL - 1:0 za Kamerun - Abubakar! Brzu akciju Kamerunaca, pogotkom je krunisao sjajni Abubakar, koji je glavom zatresao mrežu!

85. minut - Posle prodora Rafinje, Bruno Gimaraiš je pokušao, ali je bio ometen od strane kamerunaca i opet nema ništa od gola!

79. minut - Pokušaj Kamerunca Nčama, oštar prizeman šut, ali je Ederson bio siguran!

59. minut - Povreda Epasija, koji je nezgodno udario glavom o travu prilikom pada. Ukazala mu se pomoć i nastavlja se meč.

57. minut - Oprobao je šut sada Militao, ali golman Epasi iz dva pokušaja uspeva da sačuva mrežu!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Prvo poluvreme:

45+2. minut - Mbuemo je imao veliku priliku za kamerun, dobro je šutirao glavom, ali je Ederson sjajno intervenisao!

45+1. minut - Martineli se izborio za dobru poziciju, odlično je šutirao, ali je golman Kameruna Epasi opet sjajno reagovao!

Brazil
foto: Profimedia

45. minut - Sudijska nadoknada će trajati 4 minuta!

32. minut - Još jedan žuti karton za Kamerunce, opomenut je Faj.

20. minut - Zapretio je i Kamerun preko Šupo-Motinga, duboko u šesnaesterac je prodreo napadač Lavova, ali je zaustavljen u poslednjem trenutku.

14. minut - Najbolja prilika za Brazilce, Martineli je bio sam, ali je njegov udarac aglavom zaustavio golman kameruna Epasi.

6. minut - Oštra igra Kamerunaca, sudija iz Amerike je odmah sankcionisao, žuti karton je dobio Tolo

3. minut - Antoni je bio u prilici, šutirao po zemlji iz šesnaesterca, ali su ga blokirali Kamerunci.

1. minut - Počela je utakmica između Kameruna i Brazila

Dani Alveš
foto: Profimedia

Poslednje kolo grupe "G" na Svetskom prvenstvu u Kataru biće veoma interesantno pošto tri reprezentacije pokušavaju da se domognu drugog mesta koje donosi plasman u osminu finala gde se Brazil već plasirao sa dve pobede. U petak od 20 časova Kamerun i Brazil igraće na stadionu ''Luisail'', a ''lavovi'' sa pažnjom će pratiti rezultat drugog meča u grupi između Švajcarske i Srbije.

Kamerun - Brazil 0:0

Stadion: Lusail u Dohi. Sudija: Ajfef (SAD).

Kamerun (4-3-3): Epasi - Fai, Voh, Ebose, Tolo - Anguisa, Kunde, Ngamelu - Mbeumo, Abubakar, Šupo Moting. Selektor: Song

Brazil (4-2-3-1): Ederson - Dani Alveš, Bremer, Militao, Aleks Teles - Fabinjo, Fred - Martineli, Rodrigo, Antoni - Gabrijel Žezus. Selektor: Tite

Kamerun je u prvom kolu poražen od Švajcarske minimalnim rezultatom, a ekipa Rigoberta Songa ima za čim da žali jer nisu bili lošiji rival u odnosu na ''sajdžije'' Međutim, iskusni Švajcarci iskoristili su priliku koja im se ukazala i stigli do tri boda.

U narednom kolu Kamerun je bio na korak od eliminacije pošto je gubio sa 3:1 od Srbije, ali je uspeo da se vrati sa dva gola za tri minuta i stigne do izjednačenja i jednog boda. Zbog toga je Kamerunu večeras protiv Brazila neophodna pobeda, a da istovremeno Srbija i Švajcarska remiziraju ili da Srbija pobedi ''sajdžije'' sa samo golom prednosti kako bi ''neukrotivi lavovi'' došli do osmine finala.

Brazilci su sve brige oko plasmana u osminu finala prebrinuli u drugom kolu grupe kada su savladali minimalnim rezultatom Švajcarsku. Prethodno je Brazil u prvoj utakmici na Mundijalu u Kataru potpuno nadigrao Srbiju i slavio pobedu od 2:0. ''Selesao'' je trenutno na prvom mestu u grupi sa šest bodova i potreban je samo bod ekipi selektora Titea kako bi iz grupe otišla u nokaut fazu sa prve pozicije.

Selektor Kameruna Rigobert Song odrekao se startnog golmana Andrea Onane kojeg je poslao kući iz disciplinskih razloga posle neslaganja oko stila igre koji je Song želeo od svog golmana, što Onana nije mogao da mu pruži. To je i jedini izostanak u Kamerunu pošto su svi ostali igrači na raspolaganju Songu za meč protiv Brazila.

''Karioke'' imaju prilično problema sa povređenim igračima. Selektor Tite ne može zbog povreda da računa na Aleksa Sandra, Nejmara i Danila, a istovremeno se možda odluči i da neke igrače odmori za osminu finala.

Kamerun i Brazil do sada su odigrali pet mečeva, a prednost je na strani Brazila koji je ostvario pet pobeda u odnosu na samo jedan trijumf Kameruna. Iako je Brazil već obezbedio plasman u narednu fazu, nema sumnje da je favorit večeras.

Nejmar sa tribina uz Karioke

Povređeni brazilski fudbalski reprezentativac Nejmar gledaće večerašnju utakmicu Karioka protiv Kameruna na stadionu Lusail, u trećem kolu Grupe G na Svetskom prvenstvu. To će biti prvi put da se Nejmar priključio saigračima otkako je prošle nedelje u utakmici sa Srbijom povredio desni skočni zglob.

On je bio jedini brazilski igrač koji je ostao u hotelu za utakmicu protiv Švajcarske u ponedeljak. U međuvremenu je išao na terapiju zbog oštećenih ligamenata stopala. Na stadionu će biti i Danilo i Aleks Sandro, koji su takodje povredjeni. Oni su danas trenirali odvojeno od ekipe.

Fudbalski savez Brazila danas je pokazao kako Nejmar radi vežbe loptom u timskom hotelu. On je u sredu u bazenu obavio fizioterapiju. Lekari brazilske reprezentacije još nisu objavili kada se očekuje povratak Nejmara, već da će fudbaler Pari Sen Žermena u subotu ponovo biti pregledan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track